DE ZWERVER ZET GOEDE START DOOR.

12 september 2021 21:15

Na het gelijkspel tegen buurman Nieuw Lekkerland de vorige week in de bekercompetitie was zaterdag het vervolg tegen Madense Boys uit Made. Een vereniging die op zondag speelt en daarom begon de wedstrijd ’s-middags om 17.00 uur. Een vrij onbekende tegenstander die ook in de 2e klas speelt.
Vanaf het begin was het De Zwerver dat een stempel op de wedstrijd zette. In de 2e minuut moest Madense Boys al een aantal corners weggeven. Via goed combinatie voetbal werd de aanval gezocht.

Trainer Joery van de Waal had Glenn Weijts in de spits gezet met daarnaast de beide vleugelspelers Rick Verloop en Jermain Bebrout. In de 10e minuut was het een indirecte vrijetrap die door Glenn net naast werd geschoten. MadenseBoys probeerde via uitvallen de bakens te verzetten. En in de 17e minuut werd het uit een uitval 1-0. De gevaarlijke spits Rik de Bruin schoot een voorzet onhoudbaar voor keeper Bas Bijkerk in het doel. Een tegenvaller maar er veranderde niets aan het spel van De Zwerver. Men bleef via goede aanvallen zoeken naar het doel van de tegenstander en de gelijkmaker. De aanvallers wisselden soms van positie. In de 30e minuut gaf Glenn Weijts vanaf rechts een goede voorzet. Via een hakje van Rick Verloop kwam de bal bij Bebrout maar zijn schot werd geblokt door een verdediger. De Zwerver bleef de bovenliggende partij maar de verdediging moest alert blijven voor de uitvallen van de thuisclub. Het was een sportieve wedstrijd met een druk pratende en fluitende scheidsrechter. Die in de 38e e minuut een brandje verbaal oploste en niet dat probeerde te doen door kaarten te trekken.

De rust brak aan met een 1-0 voorsprong voor de thuisvereniging.

Na de rust ging De Zwerver door met het goede spel en dat gelijk al succes. Madense Boys moesten een corner weggeven die door Redouan El Akchaoui werd genomen. De bal werd door Mathijs Vermaat naar de verste paal gekopt waar Rick Verloop alert de bal langs keeper Karsten de Graaf (vroeger bij De Zwerver spelend) binnen schoot. 1-1. Een paar minuten later kwam De Zwerver op voorsprong. De bal werd op het middenveld veroverd en Redouan gaf een steekpass op GlennWeijts. Die was sneller dan zijn tegenstander en alleen voor de keeper maakte hij de aanval keurig af. 1-2 voor De Zwerver.  Madense Boys probeerde wel de bakens te verzetten maar een sterk middenveld met een sleurende Lucas Adelino en Stef Verloop gavende tegenstander weinig tijd om een aanval op te zetten.

In de 60e minuut kwam Jesper Kusters in het veld voor Redouan El Akchaoui. De Zwerver bleef de aanvallende ploeg. Een prachtig doelpunt van Rick Verloop uit een vloeiende aanval werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd.Maar De Zwerver liet zich daardoor niet uit veld slaan. In de 66e minuut was het opnieuw uit een corner dat Mark Hendriks de bal hard inkopte en opnieuw moest keeper Karsten de Graaf de bal uit het net halen. 1-3.  Trainer Joery van de Waal wisselde daarna een aantal spelers maar dat bracht weinig verschil in de aanvalsdrift van De Zwerver. Madense Boys probeerde nog wel maar de achterhoede van De Zwerver gaf weinig ruimte weg. En keeper Bas Bijkerk bleek in laatste instantie een betrouwbare sluitpost.

Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde en kon De Zwerver met een 3-1 overwinning naar de Schans terugkeren.

De komende week is de laatste wedstrijd in deze eerste ronde van de bekercompetitie tegen Sliedrecht. Een tegenstander waar De Zwerver in het verleden geen goede herinneringen aan heeft. Maar met het huidige spel een kans maakt om door te gaan in deze bekerronde.

Opstelling :

Bas Bijkerk, Robin Lodder (Sam van Gemerden), Mathijs Vermaat, Mark Hendriks, Austin Zwaal , Redouan El Akchaoui, (Jesper Kusters), Lucas Adelino , Stef Verloop, Jermain Bebrout en Rik Verloop, (Struijs), Genn Weijts(Robert Kuijpers).