MENTAAL STERK DE ZWERVER GELIJKWAARDIG AAN SLIEDRECHT

21 september 2021 7:15

De vele trouwe Kinderdijkse supporters waren op deze prachtige nazomer zaterdag met gemengde gevoelens naar De Schans afgereisd. Immers de eerdere zware bekernederlagen tegen Sliedrecht zaten nog vers in het geheugen en een gelijkspel of wellicht een kleine nederlaag waren nodig om een kans te maken op de volgende ronde. De sterke 1e klasser die zich door 2 overwinningen al verder gebekerd had begon ook nu weer voortvarend en dat resulteerde al na 9 minuten in de 0-1 toen Dennis Verhoef een voorzet vanaf rechts simpel mocht afronden.

De wedstrijd  speelde zich daarna  vooral op de Kinderdijkse helft af waar de Sliedrechtse voorwaartsen  naar hartelust konden combineren dit leidde na  25 minuten tot resultaat toen centrale verdediger Sem vd Pijl uit de  pas 2e corner hard de 0-2 in de kruising kopte. De Zwerver rechtte daarop echter de rug en begon brutaal de aanval te zoeken. Deze aanvalsdrift  had al snel succes want toen de vooral verbaal sterk acterende keeper Mathijs Donatz bij een verre ingooi van Austen Zwaal volledig mistastte profiteerde  Stef Verloop door de bal in het lege Sliedrechtse doel te koppen 1-2 en een enorme opsteker die aansluitingstreffer.  Met nog 5 minuten te spelen ging er een golf van verontwaardiging door de Kinderdijkse rijen toen Rick Verloop na het fluitsignaal van de scheidsrechter  ter hoogte van de middenlijn hard werd geraakt.  Hij moest worden vervangen door Redouan El Akchaoui waardoor Jesper  Kusters als linkerspits ging spelen. Dat resulteerde direct al in een messcherpe aanval van de snelle jongeling waarbij hij slechts  gestuit werd door het been van de attent reagerende Donatz. De Zwerver rook zo kort voor rust  de gelijkmaker en een inzet van El Akchaoui  kon maar net door Donatz uit de hoek werden gewerkt. Dat beloofde wat voor de 2e helft. Daarin ging het aanvankelijk gelijk op en was er geen krachtsverschil meer te bespeuren tussen de 1e en de 2e klasser . Wel nam het aantal overtredingen steeds meer toe en moest de jonge scheidsrechter Mike Klaare alle zeilen bijzetten om wat brandjes te blussen. Maar voorlopig bleef het bij een gele kaart voor de gefrusteerde Niels Nieuwesteeg wegens protesteren. In de 65e minuut was Sliedrecht dicht bij de 3e treffer maar keeper Bas Bijkerk toonde zich weer eens een zeer betrouwbare  sluitpost toen hij de inzet van invaller Rodney Huijgen tot corner  verwerkte. De Zwerver bleef op haar beurt ook druk zetten en toen de na rust  steeds goed druk zettende Glenn Weijts 2 minuten later bij een doorbraak door invaller Mike van Kraaij bij de benen werd gegrepen binnen de zestien mocht Jermain Bebrout zich op de stip melden. Op uiterst koele wijze stuurde hij vervolgens Donatz naar de verkeerd kant om daarna voor een luid bejubelde 2-2 te zorgen. Vervolgens kwamen de routiniers  Guide Luiten voor Weijts en Robert Kuijpers  voor Zwaal in het strijdperk. In het laatste kwartier bleek een mentaal ijzersterk  De Zwerver de meest dreigende partij en probeerde Sliedrecht vooral de benen te sparen voor de wedstrijd  van as dinsdag voor de grote beker bij divisionist Sparta Nijkerk. Heel dichtbij was de Zwerver nog bij de niet eens onverdiende overwinning toen Kuijpers zijn harde schuiver met grote moeite door Donatz tot corner zag worden  gewerkt. En ook een ultieme poging van Kusters strandde op de robuuste Sliedrechtse sluitpost. Met de knappe 2-2 heeft De Zwerver afgerekend met de eerdere resultaten tegen de blauwbroeken en gaat het ten koste van 1e klasser Nw Lekkerland door naar de volgende bekerronde.  Met deze sterke  generale kan met vertrouwen worden uitgezien naar de competitie opening van as zaterdag tegen Roda Boys Bommelerwaard .  Opstelling: Bijkerk- Lodder, Hendriks, Vermaat, Zwaal (Kuijpers)- Bebrout,Stef Verloop,Adelino,Kusters- Rick Verloop (elAkchaoui),Weijts (Luiten).

foto: Peter Lodder