GELIJKSPEL VOELT ALS OVERWINNING VOOR DE ZWERVER

26 september 2021 15:00

Zaterdag was het begin van de competitie in het seizoen 2021/2022. Na een “ voetballoos” seizoen zijn de verwachtingen hoog gespannen of dit seizoen wel afgemaakt kan worden. Maar de kop is er af. De Zwerver begon de competitie tegen Roda Boys. Een tegenstander met veel ambities om hoger op te gaan. Op een zonovergoten De Schans tasten beide ploegen elkaar in het eerste kwartier af. Een kopbal van Armand Selmani kon keeper Bas Bijkerk rustig opvangen terwijl aan de andere kant Guido Luiten gevaarlijk werd en werden er 2 corners op rij genomen. In de 12e minuut was het wel raak. Een uitstekende aanval van De Zwerver werd door Jesper Kusters afgewerkt. Maar de goal werd afgekeurd voor (ten onrechte zo bleek op een video) buitenspel. Vlak daarna was het een voorzet van Stef Verloop die door Redouan El Akchaoui op de paal werd geschoten. Na het eerste kwartier kreeg De Zwerver het moeilijk. Roda Boys werd sterker .

Afstandstand schoten gingen over het doel van Bas Bijkerk of werden door hem goed verwerkt. Totdat in de 21e minuut een corner voor de voeten van de gevaarlijke Nils Loef kwam en die hard en onhoudbaar voor de keeper van De Zwerver uithaalde. De stand 0-1 verscheen op het scorebord. Vlak daarna was het een hard schot van Nikbaht dat op de kruising uit een spatte. De Zwerver kwam goed weg. Tot aan de rust bleef Roda Boys het beste van het spel houden en in die periode onderscheide doelman Bas Bijkerk zich met een aantal uitstekende reddingen. De Zwerver probeerde er wel uit te komen maar had moeite om de voorwaartsen te bereiken. De Zwerver mocht blij zijn dat het de rust inging met een kleine achterstand.

Na de rust begon De Zwerver gelijk sterk aan de tweede helft. Een hard schot van Jesper Kusters Ging net naast het doel van keeper Jamil Kools. De bedrijvige en gevaarlijke JermainBebrout kwam steeds beter in zijn spel en ook spits Guido Luiten zorgde voor onrust in de Roda Boys verdediging. In de 49e minuut was het dan ook raak. Redouan El Akchaoui kreeg de bal in het strafschop gebied aangespeeld. Hij bracht de bal onder controle en verschalkte keeper Jamil Kools met een boogbal. 1-1 Na het doelpunt bleef De Zwerver gevaarlijk in deze attractieve wedstrijd. Roda Boys ging meer de lange bal hanteren maar daar hadden Mathijs Vermaat en Mark Hendriks goed het oog op. Een keerpunt kwam er in de 58eminuut. De sleurende Lucas Adelino kreeg zijn 2e gele kaart en moest vertrekken. Het middenveld van De Zwerver werd daardoor verzwakt. Roda Boys rook zijn kans en ging volop aanvallen. Nadat Bas een hard schot had gestopt viel in de 62eminuut toch de 1-2. Een mooie aanval werd door de vrijstaande Armand Selami afgerond en De Zwerver stond weer op achterstand. Maar net zoals in de bekerwedstrijden zakte de ploeg niet in. Men rechte zijn rug en bleef volop op de aanval spelen. Robert Kuijpers kwam in het veld voor Jesper Kusters waardoor het middenveld weer aan kracht won. Ook bracht trainer Joery van der Waal Glenn Weijts in het veld voor Redouan El Akchaoui en Rick Verloop voor de licht geblesseerde Robin Lodder. Ondanks dat men met een man minder speelde had De Zwerver het beste van het spel. Roda Boys kon niet gevaarlijk meer worden. Spits Guido Luiten kreeg kansen op de gelijkmaker maar zijn schoten en kopbal gingen over het doel van de sterke doelman Jamil Kools. Ook Rick Verloop zag zijn schot net naast gaan. Het publiek ging er ook achter staan en in de 90e minuut kwam de dik verdiende gelijkmaker. Jermain Bebrout speelde een aantal tegenstanders uit en toen iedereen dacht aan een voorzet stifte hij de bal over de keeper van Roda Boys in het doel. Een schitterend doelpunt. 2-2. Zelfs kreeg De Zwerver nog een kans op de overwinning maar de doelpoging van Guido Luiten strandde. Na het laatste fluitsignaal stapte Roda Boys teleurgesteld van het veld maar voor de spelers van De Zwerver voelde het gelijkspel als een overwinning. Als men met deze inzet blijft spelen dan kunnen er nog veel punten worden gehaald in deze competitie. Komende week speelt met uit tegen Arkel.

Opstelling : Bas Bijkerk, Austen Zwaal, Mathijs Vermaat, Mark Hendriks, Robin Lodder (Rick Verloop), Redouan El Akchaoui (Glenn Weijts), Lucas Adelino, Stef Verloop, Jermain Bebrout, Guido Luiten, Jesper Kusters (Robert Kuijpers)