BOEIENDE WEDSTRIJD EINDIGT ONBESLIST.

8 november 2021 7:30

Zaterdag speelde De Zwerver een uitwedstrijd tegen EBOH in Dordrecht. Een bekende tegenstander want er werden al vele duels uitgevochten. Vaak goede wedstrijden tussen twee voetballende ploegen. En dat bleek ook zaterdag weer. Bij De Zwerver was Mark Hendriks op de linksachter plek opgesteld terwijl Dennis Bot zijn rentree maakte naast Mathijs Vermaat na van een vervelende blessure hersteld te zijn. De Zwerver begon sterk aan de wedstrijd. In de 5e minuut was het Jermain Bebrout die via een uitstekende pass Glenn Weijts vrij voor keeper Jan-Arie Kouwenhoven zette. Die redde op de inzet van Glenn.

Aan de andere kant moest keeper Bas Bijkerk redden op een inzet van Ricardo Heuveling. En tijdens de wedstrijd bleek dat beide keepers een hoofdrol in het duel zouden spelen via uitstekende reddingen. In de 21e minuut was echter ook keeper Kouwenhoven kansloos op een inzet van Jermain Bebrout. Deze kreeg de bal toegespeld op de rand van het strafschopgebied. Hij passeerde 3 verdedigers en uit een onmogelijk hoek schoot hij de bal hoog in het doel. 1-0 voor De Zwerver. Daarna was het De Zwerver dat volop in de aanval ging om de voorsprong uit te breiden. Mooie combinaties vanuit het middenveld eindigde bij de spitsen. In de 25e minuut was het Glenn Weijts die net over de lat schoot en een minuut later een doelpunt zag worden afgekeurd wegens buitenspel. Glenn had in Stephen Emelina een sterkte tegenstander tegenover zich die hem weinig ruimte gaf. De Zwerver bleef kansen krijgen maar was deze middag niet zo doeltreffend als de week ervoor. Nadat Glenn nog een keer over had geschoten en op keeper Kouwenhoven was gestuit was het in de laatste 5 minuten van de eerste helft dat EBOH wart meer grip op het spel kreeg. En door een miscommunicatie in de verdediging van De Zwerver was het Noel Goossens die plotseling vrij voor keeper Bas Bijkerk opdook. Deze had geen kans op de inzet en de gelijkmaker was een feit. In plaats dat De Zwerver de voorsprong had uitgebreid was het na 45 minuten dat de ploegen met een gelijkspel gingen rusten. In de tweede helft ontstond er een totaal ander beeld. In plaats van De Zwerver was het EBOH dat steeds sterker werd en De Zwerver in de verdediging drong. In de eerste 15 minuten moest de verdediging met een sober maar uitstekend spelende Dennis Bot alle zeilen bijzetten. In laatste instantie was het keeper Bas Bijkerk die voor rust zorgde. Af en toe kwam De Zwerver er uit. Via een ballenveroverende Lucas Adelino op het middenveld kwam de bal bij de aanval terecht. Trainer Joery van der Waal bracht verse krachten in het veld. De leeg gespeelde Jermain Bebrout werd afgelost door Rick Verloop en Mark Hendriks door Robin Lodder. Het bleef een open wedstrijd met aan beide kanten wel kansen hoewel EBOH sterker was in de tweede helft. Nadat Nick van Wijngaarden een open kans had gemist was het aan de andere kant dat Robin Lodder een hard schot losliet die langs het kruis van het doel van EBOH zeilde. Maar in de laatste 10 minuten was het keeper Bas Bijkerk die De Zwerver in de wedstrijd hield. Harde schoten van Jimmy Pieper en Ricardo Heuveling werden door hem onschadelijk gemaakt. Gauthier Luwawa en Guido Luiten kwamen nog als verse krachten in het veld. In de laatste minuut van de wedstrijd was het haast De Zwerver dat de overwinning nog uit het vuur sleepte. Na een scrimmage voor het doel van EBOH was het de mee opgekomen Dennis Bot die hard in schoot. Maar hij vond opnieuw keeper Kouwenhoven op zijn weg. Zo eindigde de wedstrijd opnieuw in een gelijkspel. Een uitslag waar ieder mee kon leven. De eerste helft was voor De Zwerver, de tweede voor EBOH. De uiterst sportieve wedstrijd werd uitstekend en rustig geleid door scheidsrechter Jerry Molenaar. De beide keepers waren de mensen van de wedstrijd.

Opstelling : Bas Bijkerk, Robert Kuipers, Mathijs Vermaat. Dennis Bot, Mark Hendriks (Robin Lodder), Austin Zwaal (Gauthier Luwawa), Stef Verloop, Redouan El Akchaoui (Guido Luiten), Lucas Adelino, Jermain Bebrout (Rick Verloop) en Glenn Weijts.