ZWERVER VERLIEST IN MOGELIJK LAATSTE WEDSTRIJD IN 2021

28 november 2021 18:45

Afgelopen zaterdag speelde De Zwerver uit tegen het Gorkumse SVW. Het was een naargeestige middag. Somber en koud weer met regen, zelfs de lichtmasten gingen tijdens de wedstrijd aan, geen supporters, horeca dicht en mogelijk de laatste wedstrijd van 2021. Na de nieuwe maatregelen van de regering zal de KNVB waarschijnlijk besluiten de competities stil te leggen. Onder leiding van scheidsrechter Westing uit Rosmalen trapte De Zwerver af. En het eerste kwartier was voor De Zwerver. Vanaf het begin werd er druk gezet op de tegenstander en dat resulteerde na 4 minuten al in een openingstreffer. Jermain Bebrout passeerde onnavolgbaar 3 tegenstanders en zette de bal toen voor waar Glenn Weijts zijn schot achter keeper Perini zag verdwijnen. 0-1 voor De Zwerver.

De Zwerver bleef daarna het beste van het spel hebben. Jermain Bebrout was een plaag voor zijn tegenstanders terwijl ook Glenn Weijts dreigend bleef met zijn acties. In de 8e minuut was het Stef Verloop die een kans kreeg maar zijn schot naast zag gaan. Onverwachts kwam toch de gelijkmaker. Een voorzet vanaf links kwam via een been gelukkig bij een vrijstaande Kelifa terecht die hard uithaalde en keeper Bas Bijkerk kansloos liet: 1-1. Daarna ontspon zich een spannend voetbalgevecht tussen twee ploegen die wilden voetballen en beide de aanval zochten. SVW is een ploeg met louter “zaalvoetballers” die op het kunstgras uitstekend uit de voeten kunnen terwijl De Zwerverploeg met volle inzet druk bleef zetten. Het spel golfde heen en weer. Bij De Zwerver stonden Mathijs Vermaat en Austen Zwaal in het centrum terwijl Mark Hendriks en Robin Lodder op de zijkanten hun tegenstanders onder controle hielden. Toch kwam De Zwerver op achterstand in de 34e minuut. Een aanvaller van SVW werd door Austen Zwaal ongelukkig aangetikt en SVW kreeg een terechte strafschop. Farhou wist daar wel raad mee en liet keeper Bas Bijkerk kansloos: 2-1 voor SVW. De Zwerver bleef echter goed partij geven en vlak na het doelpunt van SWV was er een prachtige combinatie tussen Jermain Bebrout en Redouan El Akchaoui maar het schot van Jermain ging net naast. Toch kwam De Zwerver net voor rust nog op gelijke hoogte. Rick Verloop speelde zich goed vrij en via Glenn Weijts kwam de bal bij de doorgelopen Robin Lodder (die een uitstekende wedstrijd speelde) terecht. Die zag zijn schot in de 45e minuut achter keeper Perini verdwijnen. Vlak daarna gingen beide ploegen de warmte opzoeken met een gelijke stand: 2-2.

Na de rust ontstond er een ander spelbeeld. Het werd rommeliger en SVW werd steeds sterker. Jermain Bebrout die in de eerste helft een hoofdrol voor zich opeiste werd door zijn tegenstander in bedwang gehouden. De SVW spelers werden door een fanatieke trainer Tutu aangemoedigd om het spel naar zich toe te trekken. Trainer Joery van der Waal bracht Guido Luiten in het veld voor Redouan El Akchaoui om meer controle op de wedstrijd te krijgen. Daar werd ook de afwezige Lucas Adelino gemist terwijl ook Dennis Bot nog niet fit was om te voetballen. Maar keeper Bas Bijkerk speelde voor De Zwerver in de tweede helft een negatieve hoofdrol. In de 73e minuut was het een voorzet waar hij op mistastte en Ghide Habtetsion zijn kopbal in het doel zag verdwijnen: 3-2 voor SVW. Jesper Kusters kwam, na hersteld te zijn van een blessure in het veld voor Rick Verloop. Na een combinatie met Guido Luiten zag hij zijn schot naast gaan. Maar in de 86e minuut was het opnieuw Bas Bijkerk die in de fout ging. Hij probeerde in het strafschopgebied een speler van SVW uit te kappen maar dat mislukte. Abdirahman kon daarna de bal in een leeg doel plaatsen: 4-2 voor SVW en de wedstrijd was gespeeld. Keeper Bas Bijkerk, die veel punten voor De Zwerver verdient met uitstekend keeperswerk, had zich een betere voetbalmiddag voorgesteld. Met een 4-2 verlies speelde De Zwerver waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in 2021.

Opstelling : Bas Bijkerk, Mark Hendriks, Mathijs Vermaat, Austen Zwaal, Robin Lodder, Redouan El Akchaoui (Guido Luiten), Stef Verloop, Robert Kuipers, Rick Verloop (Jesper Kusters), Glenn Weijts, Jermain Bebrout.