DE ZWERVER PROMOVEERT NAAR DE EERSTE KLAS!

20 juni 2022 16:45

DE ZWERVER PROMOVEERT NAAR DE EERSTE KLAS!
Wat velen aan het begin en tijdens het seizoen voor onmogelijk hadden gehouden gebeurde afgelopen zaterdag. Door een overwinning in de finale van de nacompetitie tegen Yerseke promoveerde De Zwerver naar de 1e klas. Maar er moest deze zaterdag wel eerst gewonnen worden van Yerseke, een onbekende tegenstander. Onder hoge temperaturen werd er zaterdag afgetrapt op een vooral door Zwerver supporters druk veld in Dinteloord. Met vuurwerk en rook lieten die zich niet onbetuigd bij de start van de wedstrijd. Het begin was voor De Zwerver. Na 20 seconden kreeg Guido Luiten al een kansje en vlak daarna de eerste corner. In de 6e minuut was het wel raak. Jermain Bebrout, vooral de eerste helft goed op dreef, passeerde zijn man en gaf de bal aan de mee opgekomen Austen Zwaal. Zijn voorzet werd, zoals vaak de laatste tijd, koelbloedig afgemaakt door Glenn Weijts en stond de Zwerver snel op een 1-0 voorsprong. Yerseke probeerde daarna de aanval te zoeken en er kwamen een paar mogelijkheden. Maar echte grote kansen kwamen er niet. In de 16e minuut was het Jermain Bebrout die 3 tegenstanders te slim af was maar zag zijn schot gestopt worden door keeper Colin Hout. Yerseke, met twee gevaarlijke en snelle buitenspelers (Xander van de Poel en Guus de Leeuw) die het de beide backs van De Zwerver Robin Lodder en Austen Zwaal moeilijk maakten. Maar deze kregen goede rugdekking van de beide centrum verdedigers Mathijs Vermaat en Mark Hendriks. In de 24e minuut was het een schot van Xander van de Poel dat naast het doel van keeper Bas Bijkerk ging. Maar na deze actie was het vooral De Zwerver dat gevaarlijk was. Kansen kwamen er via corners voor de spitsen Guido Luiten en Glenn Weijts maar de Yerseke verdediging kon telkens net op tijd ingrijpen.. Het slot van de eerste helft was voor Yerseke. Bas Bijkerk moest redding brengen op een hard schot van Stefan Quinten maar hield zijn doel in de eerste helft schoon. Precies na 45 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter van Veelen voor de rust en konden de spelers verkoeling zoeken in de kleedkamers. Na de rust was het Yerseke dat het beste uit de kleedkamer kwam. De Zwerver kwam niet meer aan aanvallen toe en had moeite om het goede spel van de eerste helft voort te zetten. En daardoor was het terecht dat Yerseke scoorde. Door te laat ingrijpen van een verdediger van De Zwerver kwam Xander van de Poel volledig vrij te staan voor keeper Bas Bijkerk. In eerste instantie keerde die nog het schot maar de rebound was voor de speler van Yerseke en de 1-1 verscheen op het scorebord. Daarna bleven er kansen komen voor de ploeg uit Yerseke. Schoten van Stefan Quinten en Rick Kramer werden vakkundig gestopt door een uitblinkende keeper van De Zwerver. Om meer grip op het middenveld te krijgen kwam Jesper Kusters in het veld voor Redouan El Akchaoui. Daardoor veranderde het beeld van de wedstrijd en kreeg De Zwerver wat meer grip op zijn tegenstander. Een kopbal van Jesper Kusters na een voorzet van Glenn Weijts kon nog worden gesopt door de keeper van Yerseke. Op het middenveld was er een uitblinkende Lucas Adelino die het spel van Yerseke ontregelde samen met Stef Verloop. Maar door de temperatuur en het zware veld vloeiden de krachten langzaam weg. Sam van Gemeren kwam in het veld voor Austen Zwaal en kon door zijn snelheid zijn tegenstander in bedwang houden. Ook de in de tweede helft minder opvallende Jermain Bebrout werd gewisseld voor Rick Verloop. Terwijl na 90 minuten spelen iedereen al aan een verlenging dacht bleek de laatste wissel een gouden wissel. Met zijn snelheid passeerde Rick zijn tegenstander en gaf een strakke voorzet af. Guido Luiten stond op de juiste plaats om met een kopbal de 1-2 op het scorebord te laten verschijnen. Een explosie van gejuich was het gevolg bij De Zwerver supporters. Scheidsrechter van Veelen, die een makkelijke middag had in een wedstrijd van 2 uiterst sportieve ploegen, liet echter nog 5 minuten doorspelen. Het werd nog even spannend maar na het laatste fluitsignaal werd het veld ingenomen door de spelers en supporters van De Zwerver. Promotie naar de eerste klas was een feit. Dit werd uitgebreid gevierd op het veld van Prinsenland in Dinteloord. De vele gemaakte foto’s en filmpjes vertellen het verhaal van de wedstrijd en het feest erna. Opstelling: Bas Bijkerk, Austen Zwaal (Sam van Gemeren), Mark Hendriks, Mathijs Vermaat, Robin Lodder, Redouan El Akchaoui (Jesper Kusters), Lucas Adelino, Stef Verloop, Jermain Bebrout (Rick Verloop), Guido Luiten en Glenn Weijts.