Boek: The Old Firm

5 november 2022 7:30

Op zaterdag 12 november 2022 wordt op sportpark De Schans de derby De Zwerver – Nw.-Lekkerland gespeeld. Op deze dag is ook een boek te koop over de geschiedenis (1937 tot 2023) van deze, immer beladen, wedstrijd.

Het boek is geschreven en samengesteld door Piet van Genderen. Leen Smit en Jan de Vos hebben hierbij fantastisch ondersteunend werk verricht. De besturen van beide verenigingen hebben begin september enthousiast ingestemd met het idee om de historie van The Old Firm te beschrijven in boekvorm.

Het boek

*telt 106 bladzijden;

*is op A4-formaat in kleur bij HaVeKa gedrukt; heeft een zachte kaft;

*heeft een overzicht van 96 wedstrijden met heel veel wedstrijdverslagen uit

verschillende kranten;

*bevat hoofdstukken over o.a. de historie van beide verenigingen, anekdotes

over de wedstrijden, een interview met ex-spelers (geschreven door Jan-Dirk

Verheij), elftalfoto’s door de jaren heen, wat deze derby zo bijzonder maakt

in het Nederlands zaterdagvoetbal en hoe de derby ook leeft bij de overige

teams;

*telt heel veel cijfermateriaal met o.a. alle eindstanden in de KNVB-competitie

van beide verenigingen, alle nacompetitiewedstrijden en het totaal behaalde

aantal punten in alle competities;

*bevat nog meer diverse informatie over beide verenigingen;

*is in concept goedgekeurd door beide verenigingen (objectiviteit).

Het boek is vanaf 12 november te koop voor € 5,00. Beide clubs zorgen voor de verkoop. Mede door de sponsoring van Stichting Elshout is de prijs van het boek aantrekkelijk. Na de wedstrijd is het boek te koop op De Schans. De weken hierna zal het boek in de kantines van beide verenigingen te verkrijgen zijn. Wellicht een leuk Sinterklaas- of Kerstcadeau! Tijdens de wedstrijd Nw.-Lekkerland – De Zwerver op 1 april 2023 wordt het boek ook te koop aangeboden.

Ook kan het boek worden besteld op gende41@hetnet.nl met vermelding van het adres. U krijgt dan een mail met daarin een rekeningnummer. Voor inwoners van Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Krimpen a/d Lek worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Het boek wordt in deze plaatsen thuisbezorgd. Voor de overige belangstellenden bedragen de verzendkosten € 5,40. (porto + dikke envelop).