Zwaluwen Jeugd Beker MO13 poulefase Groep 2 31

2961AW
KINDERDIJK
tel. 078-6912840

🚩 VV de Zwerver Mo13 - GJS Mo13

In de vroegte van de zaterdag verzamelden de meiden van Mo13 zich om 08.00 uur op De Schans om hun eerste bekerwedstrijd te spelen. De tegenstander kwam uit Gorkum, GJS Mo13. Na met de scheidsrechter de spelregels nog even goed besproken te hebben gingen we start. We zagen al gelijk dat GJS niet gekomen was om zich even van het veld te laten spelen. GJS begon sterk met goed overspelende meiden aan de wedstrijd. Maar door stevig verdedigingswerk achterin bleef het doel gelukkig leeg. Zoals vaker gebeurt in het voetbal, gebeurde hier ook. De eerste uitval van De Zwerver was gelijk een strakke. Christina bereikte met stevig schot over afstand Tasnim, die alleen op de keepster afging en de 1-0 keurig inschoot. Een mooie voorsprong. Daarna bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Door een ongelukkig moment achterin viel de bal ineens voor de voeten van een speelster van GJS, die de bal keurig afmaakte: 1-1 .bij rust. In de tweede helft kwamen we via Tess en Noa tot twee keer toe op voorsprong. Maar GJS toonde veerkracht en kwam beide keren terug in de wedstrijd. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie 3-3 uitslag. Omdat de bekerwedstrijden een afvalsysteem is, moest er een winnaar komen. Strafschoppen. Dat was even spannend en nieuw. Want wie ging ze nemen? Na wat overleg hadden we een rijte.
Helaas bleek  het nemen van  strafschoppen een trede te hoog en bleken de meiden van GJS net iets doelgerichter bij de penalty's.  GJS scoorde uiteindelijk 3 penaltys en wij 1. Dat betekent dat  Mo13 helaas voor de beker niet door is.

De spanning was er wel en dat is ook belangrijk. Volgende week start de competitie en gaan we proberen hierin hoog te eindigen. We beginnen met een wedstrijd op bezoek bij het altijd lastige Rijsoord.