FLISENDE EERSTE HELFT VAN DE ZWERVER

2961AW
KINDERDIJK
tel. 078-6912840

Zaterdag speelde De Zwerver één van de beste helften in deze competitie. En aan deze eerste helft had De Zwerver voldoende om met een overwinning van het veld te stappen. Na de “zeperd” van vorige week tegen Sleeuwijk, waarin kansloos werd verloren, was het team gebrand om in de thuiswedstrijd een ander gezicht te laten zien. In de uitwedstrijd was De Zwerver op een nederlaag getrakteerd door Woudrichem, de tegenstander van deze middag. Ook dat was een reden om deze middag te proberen de punten thuis te houden. Onder leiding van scheidsrechter Felix begonnen de teams aan de wedstrijd. En het was in de eerste minuut al bijna raak. Een verre uittrap van keeper Bas Bijkerk kwam bij Glenn Weijts terecht die zijn doelpoging net zag stranden op keeper Aljan Dekker. Ook Woudrichem kwam af en toe gevaarlijk voor het doel van De Zwerver. De gevaarlijke Tim Saaman zag zijn vrije trap gestopt worden door Bas Bijkerk. Terwijl De Zwerver via combinaties probeerde de aanval te zoeken was het Woudrichem die meer de lange bal hanteerde. In de 8e minuut was het Stef Verloop die Guido Luiten aan het werk zette. Zijn voorzet kon net niet worden omgezet in een doelpunt door Robert Kuijpers. Maar in de 13e minuut was het toch raak. Een afgeslagen aanval van Woudrichem werd omgezet via Redouan El Akchaoui in een kans voor Guido Luiten. Die zag zijn schot in het doel belanden en de 1-0 verscheen op het scorebord. Nadat Woudrichem via Danny Schaap probeerde iets terug te doen, maar zijn harde schot ging naast, was het opnieuw De Zwerver in de 21e minuut dat scoorde. Van achteruit werd er heel snel via 5 spelers opgebouwd. Robert Kuijpers zette de bal voor en Guido Luiten kopte de 2-0 binnen. Een schitterende aanval. En nadat Glenn Weijts, via een pass van opnieuw Stef Verloop, zijn schot zag worden gekeerd door de keeper van Woudrichem was het in de 34e minuut weer raak. Opnieuw een snelle aanval via Redouan El Akchaoui en Guido Luiten. Die zette Glenn Weijts aan het werk en opnieuw ging de bal in het doel van Woudrichem. 3-0 voor De Zwerver. Tegenstander Woudrichem wist niet wat het overkwam. Men werd vroegtijdig op het middenveld vastgezet. Lucas Adelino speelde weer als vanouds een belangrijke rol op het middenveld samen met de ook weer sterk spelende Stef Verloop. Dankzij de ijzersterke achterhoede met Dennis Bot en Mathijs Vermaat in het centrum en Austen Zwaal en Mark Hendriks op de back plaats had keeper Bas Bijkerk een rustige middag. En als er al een doelpoging kwam dan was hij de betrouwbare sluitpost. Woudrichem hoopte nog wel voor de rust een doelpunt te maken om in de tweede helft te proberen de achterstand goed te maken maar De Zwerver gaf het daar toe geen kans. Het werd zelfs vlak voor rust 4-0. Een corner door Reoduan El Akchaoui kwam via het hoofd van Guido Luiten terecht voor de voeten van de mee opgekomen Dennis Bot. En zijn schot verdween in het doel van keeper Aljan Dekker.  Bij rust een ongekende voorsprong van 4-0 voor De Zwerver. En dat was dik verdiend door het uitstekende spel van het team van trainer Joery van der Waal. De tweede helft begon opnieuw met een kans voor De Zwerver. De gevaarlijke spitsen van De Zwerver Guido Luiten en Glenn Weijts konden elkaar deze middag goed vinden. Maar de tweede helft was minder als de eerste. Woudrichem kon niet echt gevaarlijk worden en De Zwerver spelers “genoten” van de voorsprong. Daardoor waren de teams meer in evenwicht en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Ook de keeper van Woudrichem maakte een goede indruk en wist de spitsen van De Zwerver van een doelpunt af te houden. Een open kans in de 69e minuut na opnieuw een flitsende aanval voor Guido Luiten strandde op de keeper van Woudrichem. Een verdekt schot door Rick Naaijen werd door de keeper van De Zwerver uitstekend gestopt. Rick Verloop kwam in het veld voor de moegestreden sterk spelende Redouan El Akchaoui en even later verving de trainer van de Zwerver de beide spitsen voor Robin Lodder en Jermain Bebrout. Er kwamen nog kansen voor Rick Verloop en ook de goed invallende Jermain Bebrout maar na 90 minuten floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Niel Felix voor het einde. De eindstand 4-0 was genoeg om op de ranglijst in de competitie naar de 3e plaats op te schuiven. Zo blijft De Zwerver meedoen om een hoge klassering. Opstelling : Bas Bijkerk, Austen Zwaal, Dennis Bot, Mathijs Vermaat, Mark Hendriks, Redouan El Akchaoui (Rick Verloop), Robert Kuijpers, Lucas Adelino, Stef Verloop, Guido Luiten (Jermain Bebrout), Glenn Weijts (Robin Lodder)