DE ZWERVER NOG NIET UITGESPEELD NA OVERWINNING OP DE KAMPIOEN.

Smitweg 6
2961AW
KINDERDIJK
tel. 078-6912840

Het was zaterdag de laatste ronde van de competitie. De Zwerver trad aan tegen de kampioen SVW uit Gorinchem. Een terechte kampioen. Toch had De Zwerver nog een kans om de nacompetitie te bereiken. Daarvoor moest er worden gewonnen en moest de nummer twee Roda Boys verliezen tegen EBOH. Slechts een enkeling geloofde in die kans voor De Zwerver maar aan het eind van de wedstrijd kregen ze wel gelijk. De Zwerver won en Roda Boys verloor. Daardoor speelt a.s. zaterdag De Zwerver tegen MZC’11 uit Zierikzee. Voor diverse spelers van De Zwerver was het een bijzondere wedstrijd. Mathijs Vermaat speelde zijn 400e wedstrijd en werd voor de wedstrijd in het zonnetje gezet.  Onder leiding van scheidsrechter de Meyer werd er afgetrapt en vanaf het begin was het een wedstrijd tussen twee voetballende ploegen die ook beiden wilde winnen. En zo ontstond er een boeiende wedstrijd. Het begin was voor de Zwerver. In de eerste minuten gelijk 2 corners en in de 9e minuut was het Guido Luiten die op het laatste moment werd afgestopt door een verdediger van SVW. Daarna was het de beurt aan SVW. Harde schoten van Hicham Farthou en Redwan Ouajnan gingen net over de lat boven keeper Bas Bijkerk. Zo golfde het spel op en neer in een uiterst sportieve wedstrijd. In de 22e minuut was het Jesper Kusters  die zich uitstekend vrijspeelde en een hard schot los liet dat nog net door keeper Inan Onus tot corner kon worden verwerkt. Maar daarna was het De Zwerver dat de score opende. In de 27e minuut was het een pass van de gedreven Lucas Adelino die door Jesper Kusters hard werd ingeschoten. Onhoudbaar voor de keeper van SVW. 1-0 voor De Zwerver. En vlak daarna was het opnieuw een prachtige aanval waarbij Lucas opnieuw een goede pass gaf, dit keer op Glenn Weijts die zijn 20e doelpunt van dit seizoen aan liet tekenen. 2-0 voor De Zwerver. De trainer van SVW Tutu Ndona stuurde zijn spelers naar voren en in de 38e minuut was het keeper Bas Bijkerk die op het laatste moment redding kon brengen bij een vrije kans voor Hicham Farthou. Nadat Glenn Weijts door een verdediger (onreglementair??) was tegen gehouden om te scoren was het slotakkoord in de eerste helft voor SWV. Opnieuw was het de gevaarlijk Hicham Farthou die zijn schot in de 45e minuut over de kruising zag gaan. Scheidsrechter de Meyer floot voor de rust en de vele toeschouwers hadden een boeiende eerste helft gezien.  In de rust hoorden de spelers over de tussenstand bij Roda Boys en de kans die er was op de nacompetitie. Dus dat moest de nodige spirit geven in de tweede helft. Maar het begin was voor SVW.  Bas Bijkerk moest handelend optreden bij een schot van Abdurrahman Zencirkiran en in de 56e minuut was het een schot van Yosief Ghide Habtetsion dat op de lat uiteen spatte. De Zwerver ontsnapte aan een doelpunt waardoor er nog meer druk op de ploeg zou komen te staan. Maar na de aanvallen van SVW was het voornamelijk De Zwerver die de wedstrijd naar zich toetrok. Een doorkopbal van Guido Luiten waardoor Glenn Weijts een kans kreeg verdween aan de verkeerde kant van de paal. Ook daarna kwamen er kansen voor Glenn Weijts en Guido Luiten maar het bleef tot de 65e minuut 2-0. Toen was er een bijzonder moment. Drie ervaren spelers van De Zwerver kregen een publiekswissel omdat ze dit seizoen hun laatste wedstrijd spelen voor De Zwerver. Aanvoerder Robert Kuijpers, Guido Luiten en Mathijs Vermaat werden onder luid applaus van de toeschouwers vervangen door Austen Zwaal, Redouan Al Akchaoui en Mark Hendriks. Ook Rick Verloop kwam daarna in het veld voor Jermain Bebrout. Nadat een buitenspeldoelpunt voor SVW werd afgekeurd was het na opnieuw  een vloeiende aanval dat Glenn Weijts de keeper omspeelde en uit een moeilijke hoek opnieuw doeltreffend scoorde. 3-0 voor de Zwerver en de wedstrijd was gespeeld. Een speler van SVW ontving nog zijn terechte tweede kaart en moest met rood van het veld. Rick Verloop kreeg werd nog een ;paar keer gevaarlijk maar werd op het laatste moment gestopt door de verdediging van SVW. Onverwacht scoorde SVW via Hicham Farthou in de 90e minuut  nog een eretreffer via een hard schot in de bovenhoek, onhoudbaar voor keeper Bas Bijkerk. In de laatste minuten maakte Gauthier Luwawa nog zijn entree in ook voor hem één van zijn laatste wedstrijden voor De Zwerver. Na het einde werd het bereiken van de nacompetitie door spelers en supporters gevierd. De trainers Joery van der Waal, Pleun de Paauw en Ton van de Linden konden trots zijn op het bereikte resultaat.  Opstelling : Bas Bijkerk, Robert Kuijpers (Austen Zwaal) Dennis Bot, Mathijs Vermaat (Mark Hendriks), Robin Lodder, Lucas Adelino, Stef Verloop, Jesper Kusters, Jermain Bebrout (Rick Verloop), Glenn Weijts (Gauthier Luwawa) en Guido Luiten..