Smitweg 6
2961AW
KINDERDIJK
tel. 078-6912840

Op een uitstekende grasmat (volgens de tegenstander GJS leek het wel een biljartlaken….) speelde De Zwerver één van de laatste thuiswedstijden. Na deze wedstrijd nog een uitwedstrijd tegen Roda Boys en dan de laatste thuiswedstrijd in deze competitie tegen koploper SVW. De Zwerver en GJS zijn van oudsher twee voetballende ploegen en dat bleek ook deze middag weer. Wel in twee volledige verschillende helften. Onder leiding van scheidsrechter Cakir werd er afgetrapt en De Zwerver begon stormachtig. Na de aftrap werd de bal veroverd en aanvoerder Robert Kuijpers zette met een prachtige pass spits Glenn Weijts vrij voor de keeper. En met een hard schot passeerde hij keeper Raymond den Haan zodat na 1 minuut het al 1-0 voor De Zwerver werd. GJS was nauwelijks bekomen van de schrik of ook het volgende doelpunt lag al achter de keeper van GJS. In de 4e minuut was het Jesper Kusters die de bal in het strafschopgebied bracht. Stef Verloop kopte de bal naar Jermain Bebrout die de bal keurig over de uitgelopen keeper den Haan kopte. Na 4 minuten een 2-0 voorsprong. En De Zwerver bleef aanvallen. Via de uitstekende middenvelders Lucas Adelino, Jesper Kusters, Stef Verloop en Robert Kuijpers kreeg GJS geen kans een aanval op te zetten. Er kwamen kansen voor Glenn Weijts die opnieuw een gedreven indruk maakte. Maar de verdedigers van GJS wierpen zich steeds in de baan van het schot. In de 17e minuut was het bijna Stef Verloop die scoorde na een voorzet van Glenn Weijts maar de keeper van GJS kon redden. De achterhoede van De Zwerver met Dennis Bot en Mark Hendriks in het centrum kon de aanvallen makkelijk opvangen en keeper Bas Bijkerk had het in de eerste helft rustig. Mede door de uitstekend spelende backs Robin Lodder en Austen Zwaal. De Zwerver kreeg een flink aantal corners die de nodige dreiging vormden voor GJS maar er kon steeds worden ingegrepen zodat de achterstand niet verder op liep. In de 32e minuut was het een prachtige aanval over 5 schijven die uiteindelijk bij Jermain Bebrout terecht kwam. Zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Nadat in de 39e minuut Lucas Adelino zijn schot naast zag gaan werd het in de 42e minuut toch 3-0. Op links kreeg de vrijstaande Jesper Kusters de bal en met een bekeken schot in de bovenhoek van het doel passeerde hij keeper den Haan. Een juweel van een doelpunt en tevens het eerste van Jesper in de hoofdmacht van De Zwerver. De supporters van De Zwerver hadden de beste helft gezien van De Zwerver in deze competitie. Maar zoals vaker in deze competitie kon De Zwerver het niveau van de eerste helft niet volhouden. De trainer van GJS had in de rust zijn ploeg op scherp gezet en vanaf het begin trok GJS ten aanval. In de 46e minuut moest Bas Bijkerk gestrekt naar de hoek om een doelpunt te voorkomen. Maar GJS scoorde toch een doelpunt in de 52e minuut. Dit na een merkwaardige actie van de scheidsrechter. Grensrechter Jeroen Korteweg vlagde voor een uitbal. Terwijl iedereen dacht dat De Zwerver de uitbal mocht nemen liet de leidsman GJS doorvoetballen. Een voorzet werd gemist door keeper Bas Bijkerk en de uit buitenspel teruggekomen Rob van den Boom scoorde de 3-1. Protesten werden door de laconieke scheidsrechter weggewuifd en de stand 3-1 bleef staan op het scorebord. De Zwerver was even van slag maar de supporters gingen achter de ploeg staan. Na de tegentreffer werd het een boeiend voetbal gevecht met kansen aan beide kanten. Er kwamen kansen voor Glenn Weijts en Jesper Kusters terwijl ook keeper Bas Bijkerk zijn talenten moest gebruiken om zijn doel verder schoon te houden. In de 70e minuut werd de moegestreden uitblinker van de middag Jesper Kuster gewisseld voor Redouan El Akchaoui. In de 78e minuut was het een geweldige redding van Bas Bijkerk op een schot van Fadelme Elonga die een treffer voorkwam. De ervaren spits van GJS Ruud Bos kreeg geen kans van de verdediging van De Zwerver. Nadat in de 79e minuut Robert Kuijpers werd gewisseld voor Mathijs Vermaat kreeg De Zwerver toch weer vat op het spel. In de 83e minuut was het een slimme corner van Redouan El Akchaoui naar Stef Verloop en zijn schot verdween in de bovenhoek boven doelman Raymond den Haan. De stand 4-1 verscheen op het scorebord. De wedstrijd was gespeeld.Glenn Weijts werd nog vervangen door Rick Verloop. Ook die kreeg nog een kans de score verder uit te bouwen maar alle Zwerver mensen waren gelukkig toen de scheidsrechter afblies en De Zwerver met een 4-1 overwinning van het veld kon stappen. Opstelling : Bas Bijkerk, Austen Zwaal, Dennis Bot, Mark Hendriks, Robin Lodder, Lucas Adelino, Robert Kuijpers (Mathijs Vermaat), Jesper Kusters (Redouan El Akchaoui, Stef Verloop, Jermain Bebrout, Glenn Weijts (Rick Verloop)