Oldegaarde 251
3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4819848

Terwijl Nederland tegen de USA speelde moest De Zwerver aantreden tegen Spartaan 20 in Rotterdam. Een bijzondere club. Heeft 700 jeugdleden en ca. 200 senioren. De jeugd speelt op het hoogste niveau van Nederland en heeft diverse topvoetballers voorgebracht. Maar omdat ze niet betalen vinden ze het niveau van 1e klas geen probleem. Het was aan de tegenstander van deze middag ook te zien. Een technisch heel vaardige ploeg met veel snelheid. Trainer Joery van der Waal had weer een hele puzzel om zijn team samen te stellen. Naast de al geblesseerden kwamen daar nog twee afwezigen bij. Jasper Struijs en Jelle Smidt. Daardoor speelde Austen Zwaal als rechtsachter en begon Jorie Bieren in de basis. Dat was even wennen en na 6 minuten lag de 1-0 al achter doelman Siggy Schutte. Door verlies op het middenveld kreeg Luis Balden Badeh een vrije kans en had daar geen moeite mee. Vlak daarna kreeg Aroen Orie opnieuw een grote kans maar schoot naast. Siggy Schutte moest in de 10e minuut gestrekt naar de hoek om een grotere achterstand te voorkomen. Vlak daarna bleek Siggy toch niet in orde te zijn en werd gewisseld voor Angel Kielema. Weer een tegenslag voor De Zwerver mannen. Maar De Zwerver bleef net als vorige week rustig voetballen en probeerde via de combinatie het doel van de tegenstander op te zoeken. Youssef Limrad had bijna succes met een vrije trap. Maar vlak daarna was het toch weer raak voor Spartaan. De bal werd voorgetrokken van rechts en Nelson Bashir kon uit de draai scoren. 2-0.  De Zwerver supporters (meegekomen ondanks de kou en het voetbal) vreesden daarna voor een grotere achterstand. Maar De Zwerver ploeg dacht daar anders over. In de 30e minuut was het een prachtige pass van aanvoerder Lucas Adelino naar Jermain Bebrout die Jesper Kusters in de loop aanspeelde. Zijn schot verdween in de uiterste hoek langs keeper Migael Essajas. 2-1 en toen in de 38e minuut een vrije trap door Jermain Bebrout werd losgelasten door de keeper van Spartaan was opnieuw Jesper Kusters er als de kippen bij om de gelijkmaker te scoren. De uitstekende scheidsrechter Maarten Streef floot daarna voor de rust en konden spelers en supporters de warmte opzoeken. Met een 2-2 stand op het scorebord. Met enige vertraging na de rust floot de scheidsrechter voor het begin en of de Zwerver spelers nog niet warm waren maar de 3-2 lag er gelijk in. De Zwerver verdedigers lieten een schot door Aroen Orie vanaf rechts lopen in de veronderstelling dat hij naast zou gaan maar via de paal verdween de bal in het doel. Spartaan bleef daarna doordrukken. Een schot van Mohammed El Yakoubi spatte uiteen op de lat in de 54e minuut. Maar vlak daarna was het opnieuw raak.  Door opnieuw onnodig verlies op het middenveld werd een corner weggegeven die hard door verdediger Sany Ayeva werd ingekopt. 4-2. Ondanks de achterstand bleef De Zwerver via goed voetbal de aanval zoeken. In de 63e minuut was het bijna raak toen een mooie aanval via Stef Verloop net tot corner werd gewerkt door de Spartaan verdediging. Jorie Bieren verliet het veld voor Rick Verloop in de 64e minuut. Vlak daarna was het opnieuw bijna raak. Via Redouan El Akchaoui en Youssef Limrad kwam de bal bij Jermanin Bebrout terecht die zijn schot gekeerd zag worden door de keeper van Spartaan. Opnieuw daarna verlies op het middenveld en Nelson Bashir kon opnieuw scoren. 5-2 in de 66e minuut. In de laatste 20 minuten was het echter De Zwerver dat de rug rechtte. Jermain zag opnieuw de keeper van Spartaan zijn schot keren, Vlak daarna was het Rick Verloop die zinj poging tot corner zag worden verwerkt. In de 73e minuut was het een geweldige pass van Austen Zwaal (die een puike wedstrijd speelde) op Rick Verloop die Jermain Bebrout vrij voor keeper Migael Esajas zette en de 5-3 verscheen op het scorebord. Tom ferier kwam nog in het veld voor Redouan El Akchaoui en De Zwerver zette alles op alles. Maar in de 85e minuut schoot Luis Balden Baldeh onhoudbaar voor keeper Angel Kielema de 6-3 binnen. Met deze stand op het scorebord floot scheidsrechter Streef na een uiterst sportieve wedstrijd voor het einde. Opnieuw een nederlaag voor De Zwerver (met de vele afwezigen) tegen een goede ploeg. Komende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen RVVH. Opstelling : Siggy Schutte (Angel Kielema), Austen Zwaal, Nathan Silië, Lucas Adelino, Robin Lodder, Youssef Limrad, Redouan El Akchaoui (Tom Ferier), Stef Verloop, Jorie Bieren (Rick Verloop), Jermain Bebrout, Jesper Kusters.