Geuzenpark 2
3237KN
VIERPOLDERS
tel. 0181-820180

Zaterdag stond de eerste wedstrijd op het programma van de 2e helft van de competitie op het programma. En net als in de eerste helft was de tegenstander vv Brielle. In de thuiswedstrijd werd dat een nederlaag van 5-1. Een eerste kennismaking voor De Zwerver met de eerste klas. Brielle bleek een technisch vaardige ploeg te zijn waar we het moeilijk mee hadden. In die wedstrijd was onze selectie ook nog compleet maar in de laatste maanden moest trainer Joery van der Waal puzzelen met de opstelling. Dit door het aantal geblesseerden. Ook deze zaterdag was het puzzelen. Jasper Struijs was in de vorige wedstrijd geblesseerd uitgevallen en ook Stef Verloop kon niet spelen door een blessure. Hierdoor maakte Tom Ferier zijn opwachting als rechtsachter. Gelukkig is spits Glenn Weijts op de weg terug en kon deze middag een helft spelen. Onder leiding van scheidsrechter Vriesenga en twee neutrale assistenten begon de wedstrijd op het mooie sportpark van Brielle in Vierpolders. Het werd een wedstrijd tussen twee voetballende ploegen die via de combinatie de aanval zochten. Daardoor was het begin vooral een wedstrijd op het middenveld. De Zwerver met de overal aanwezige aanvoerder Lucas Adelino en Redouan El Akchaoui probeerden de aanvallers Rick Verloop en Glenn Weijts te bereiken. In het centrum was de herstelde Austen Zwaal met Nathan Silië die de verdediging gesloten hielden. Ook de uitstekend spelende backs Robin Lodder en Tom Ferier gaven hun tegenstanders geen ruimte. In de 18e minuut was er een gevaarlijk moment voor het doel van De Zwerver toen Zepp Jacobs een corner inkopte en Robin Lodder de bal van de doellijn haalde. Vlak daarna was er een hard schot van Glenn Weijts na een pass van Rick Verloop die net naast ging. Zo golfde het spel op en neer. Aan beide kanten kwamen er wel kansen maar bij De Zwerver was keeper Siggy Schutte die zijn  doel schoon hield. De weer hard werkend Jesper Kusters had in het laatste gedeelte van de eerste helft pech toen zijn hij zijn schot op de paal zag belanden. Toen de scheidsrechter voor de rust blies stond er 0-0 stand op het scorebord. Op zich al winst voor De Zwerver want dat was deze competitie nog niet zoveel gebeurd. Na de rust bracht trainer Joery van der Waal als voorzorg Jorie Bieren in het veld voor Glenn Weijts. In de tweede helft kwam De Zwerver wel wat vaker onderdruk te staan maar echt grote kansen gaf de achterhoede van De Zwerver niet weg. Vooral de uitvallen van de Zwerver waren gevaarlijk. In de 52e minuut stond Jorie Bieren net buitenspel om een mooie pass van Rick Verloop af te ronden. Vlak daarna een scrimmage voor het doel van De Zwerver waarbij de bal via de paal door de verdediging kon worden weggewerkt. De uitstekend spelende Tom Ferier gaf vlak daarna een pass op Jorie Bieren die net niet kon afronden. Zo bleef het voor beide partijen een spannende wedstrijd die het aankijken volledig waard was. Nadat de gevaarlijke spits Dean Bos van Brielle zijn schot door Siggy Schutte zag worden gestopt was het Jermain Bebrout die bij een uitval Jorie Bieren vrij voor keeper Nigel Keehnen van Brielle zette maar die stopte het schot. In de 75e minuut werd er een goal van Brielle door de scheidsrechter afgekeurd. De hardwerkende en moegestreden Rick Verloop werd gewisseld door Youssef Lamrid. Die kreeg vlak na de wissel ook een kans om de score te openen maar ook die kans ging verloren. Terwijl veel supporters al rekening hielden met een gelijkspel bleken de laatste 10 minuten beslissend. In de 82e minuut was het Kevin van la Parra die volledig vrij was gelaten en keeper Siggy Schutte kansloos liet. Een domper voor De Zwerver. 1-0 voor Brielle. Trainer Joery van der Waal wisselde Austen Zwaal voor Jelle Smidt om alles op alles te zetten op de aanval en dat had succes. Jesper Kusters beloonde zijn harde werken en speelde zijn tegenstander uit en tegen zijn harde schot in de uiterste hoek had de keeper van Brielle geen antwoord. 1-1 en dat was op dat moment een terechte stand. Maar het geluk zat De Zwerver opnieuw deze middag niet mee. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het de spits van Brielle Dean Bos die in buitenspelpositie de 2-1 onhoudbaar binnenschoot. Ondanks protesten werd de goal goedgekeurd. De Zwerver probeerde daarna nog wel maar was teleurgesteld dat opnieuw men in de laatste minuten zich niet beloonde voor het goede spel. Dat de 3-1 nog werd gescoord door Kevin va la Parra was slechts voor de statistiek. De Zwerver spelers verlieten teleurgesteld, ondanks het goede spel het veld. Opstelling : Siggy Schutte, Tom Ferier, Austen Zwaal (Jelle Smidt), Nathan Sil;ië, Robin Lodder, Lucas Adelino, Redouan El Akschoui, Jermain Bebrout, Jesper Kusters, Glenn Weijts (Jorie Bieren), Rick Verloop (Youssef Lamrid)