Sporthoekpad 1
2661GV
BERGSCHENHOEK
tel. 010-5225484

Zaterdag speelde De Zwerver de uitwedstrijd tegen BVCB uit Bergschenhoek. De thuiswedstijd was (geflatteerd) verloren met 5-1. BVCB is een aparte club want er is een brand geweest in de kantine en daardoor moet er het nodige geïmproviseerd worden. De “bestuurskamer” was nu gevestigd in een kleedkamer. Er zijn plannen  voor complete nieuwbouw maar dat zal nog wel enige tijd duren. Trainer Joery van der Waal moest opnieuw, zoals zo vaak dit seizoen, het doen zonder een aantal basisspelers. Keeper Siggy Schutte (geblesseerd) en Jasper Struijs en Redouan El Akchaoui waren ook niet beschikbaar. Gelukkig is Mark Hendriks, na een langdurige blessure, weer op de weg terug. Daardoor stond Nigel Drinkwaard in het doel en vormde Mark samen met Nathan Silië het centrale duo achterin. Austen Zwaal stond op de rechtsback plaats geposteerd. De  Zwerver begon uitstekend aan de wedstrijd. Een lange bal vanuit de verdediging werd door de keeper van BVCB verkeerd beoordeeld. Hij maakte hands buien het strafschopgebied. Glenn Weijts nam de toegekende vrije trap. Het harde schot kon keeper van Ewijk niet goed verwerken en daardoor kreeg Rick Verloop de kans de bal in het doel van BVCB te schieten. Een vroege 0-1 voorsprong. Daarna ontspon zich een leuke wedstrijd. BVCB probeerde met lange ballen de Zwerver verdediging onder druk te zetten maar, met een uitstekend spelende Austen Zwaal, gaf het weinig weg. Aan de andere kant was het De Zwerver dat probeerde de voorsprong uit te bouwen. Onder de rustige leiding van de ervaren scheidsrechter Wateler werd het ook een sportieve wedstrijd. N dat Jermain Bebrout Glenn Weijts aan het werk zette wat een corner opleverde was er ook een grote kans voor BVCB in de 21e minuut maar Coen Barg schoot de bal over het doel van Nigel Drinkwaard. In de 28e minuut was er een ongelukkig moment voor De Zwerver. Bij een corner kreeg de opspringende Robin Lodder een lichte duw waardoor de bal op zijn hand terecht kwam. Gedecideerd wees de scheidsrechter naar de penalty stip. Aanvaller de Hoop van BVCB maakte geen fout en schooit de bal binnen. Keeper Nigel Drinkwaard zat er nog wel vlak bij maar kon niet verhinderen dat de 1-1 stand op het scorebord verscheen. De Zwerver bleef via combinatie voetbal de aanval zoeken. In de 35e minuut was het een mooie aanval die als laatste bij Stef Verloop terecht kwam. Zijn harde schot verdween over het doel van BVCB en weg was deze grote kans. In de laatste minuut van de eerste helft was het bijna weer raak voor De Zwerver.  Een vrije trap net buiten het strafschop gebied werd uitstekend genomen door Glenn Weijts. Hij zag zijn schot via de lat nog net worden gekeerd door de keeper van BVCB. Zo brak de ruststand aan met 1-1. Na de rust ging BVCB anders spelen. In plaats van de lange bal probeerde men ook via combinaties het doel van De Zwerver op te zoeken. Na 15 minuten kwam er onverwacht een voorsprong voor de thuisclub. Een voorzet door Sten van Dijk vanaf links verdween in de bovenhoek achter Nigel Drinkwaard. Een 2-1 voorsprong voor BVCB. Het spel golfde heen en weer. Glenn Weijts zag een hard schot worden gekeerd en ook BVCB kreeg kansen maar keeper Nigel Drinkwaard speelde een goede wedstrijd. In de 64e minuut kwamen Jorie Bieren en Youssef Limrad in het veld voor Rick Verloop en Jermain Bebrout. Maar vlak daarna werd het 3-1 voor BVCB. Een domper voor De Zwerver. De opnieuw gedreven spelende Lucas Adelino zette in de 72e minuut Glenn Weijts vrij voor de keeper  maar zijn harde schot werd uitstekend door de BVCB keeper gestopt. Tom Ferier kwam nog in het veld voor Austen Zwaal. Maar net als in de thuiswedstrijd was het BVCB die in het laatste gedeelte van de wedstrijd effectief was. Via invaller Lugatino en een (mooi) doelpunt van Coen Barg kwam de eindstand 5-1 op het scorebord.  Gezien de wedstrijd opnieuw een geflatteerde uitslag. Opstelling : Nigel Drinkwaard, Austen Zwaal (Tom Ferier), Nathan Silië, Mark Hendriks, Robin Lodder, Stef Verloop, Lucas Adelino. Jesper Kusters, Jermain Bebrout (Youssef Limrad), Glenn Weijts, Rick Verloop (Jorie Bieren)