Langeweg 18
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

Zaterdag was het alweer de laatste wedstrijd van de competitie in het seizoen 2022/2023. Een bijzonder seizoen voor De Zwerver na de onverwachte promotie naar de eerste klas in het afgelopen seizoen. Bijzonder omdat De Zwerver in veel wedstrijden gelijkwaardig of zelfs beter was als de tegenstander maar toch geen punten pakte. Reden was, na het stoppen van 4 ervaren spelers, dat trainer Joery van der Waal geconfronteerd werd met veel blessures in dit seizoen. Ook afgelopen zaterdag kon hij geen beroep doen op 6 basiskrachten (Lucas Adelino, Redouan El Akchaoui, Dennis Bot, Mark Hendriks, Glenn Weijts, Nathan Silië). Daardoor kregen wel andere (jongere) spelers de kans om ervaring op te doen bij het eerste en dat is belangrijk voor het komende seizoen.

De laatste wedstrijd ging tegen SHO uit Oud Beijerland. Een ploeg met veel ervaring in het team. Op het kunstgrasveld en onder een hete zon werd er onder leiding van scheidsrechter Schuurman afgetrapt. En het begin van de wedstrijd was veelbelovend. Doelman Siggy Schutte kon zijn goede vorm van de laatste tijd gelijk tonen door aanvaller Jesse Vermaat van een doelpunt af te houden. In de vijfde minuut was het Rick Verloop die alleen op de keeper van SHO afging en ten val werd gebracht. Tot verbazing van velen kreeg de verdediger van SHO slechts een gele kaart. Ook op dat gebied zat het de Zwerver niet mee. De Zwerver bleef aanvallen en in de negende minuut was het Jermain Bebrout die op het laatste moment van een doelpunt werd afgehouden. Het spel golfde heen en weer en beide ploegen (waarvoor niets op het spel meer stond) probeerden via combinaties het doel op te zoeken. SHO had in de ervaren spits Assad El Harti een goed aanspeelpunt maar het centrale duo van Austen Zwaal (die weer een uitstekende wedstrijd speelde) en naast hem Jasper Struijs hadden er goed het oog in. De Zwerver bleef aanvallen en in de 20e minuut was er opnieuw een discutabele beslissing van de scheidsrechter. De deze middag goed op dreef zijnde Jermain Bebrout passeerde 3 verdedigers en werd in het strafschopgebied ten val gebracht . Maar ook nu geen strafschop. SHO bleef gevaarlijk en keeper Siggy Schutte moest handelend optreden bij gevaarlijke situaties voor het doel van De Zwerver. Na 45 minuten blies de scheidsrechter voor de rust en was de wedstrijd in balans en met een 0-0 stand gingen beide ploegen rusten. Het begin van de tweede helft begon opnieuw goed voor De Zwerver. Een uitstekende pass van de hardwerkend Rick Verloop bereikte Jesper Kusters maar zijn schot ging net naast. Maar daarna kantelde de wedstrijd. In de 49e minuut was het keeper Siggy Schutte die de noodrem moest gebruiken om SHO van een doelpunt af te houden  en scheidsrechter Stuurman wees volkomen terecht naar de penalty stip. Kevin Angel Queijo schoot de bal onberispelijk in de hoek onhoudbaar voor Siggy Schutte en de 1-0 verscheen op het scorebord. En toen een paar minuten later een mislukt schot van Ingmar van Bruggen via een been toch in het doel van De Zwerver belande knakte er iets bij De Zwerver. Een 2-0 achterstand en zo was er het vervolg van een ongelukkig seizoen.  Vooral Rick Verloop probeerde het nog wel en werd in de 57e minuut op de rand van het strafschopgebied gestopt yen koste van een gele kaart. Maar ook die vrije schop belande in de handen van de betrouwbare sluitpost van SHO Niels Steehouwer. Vlak daarna was het opnieuw SHO dat scoorde via een kopbal van Assad el Harti.  Trainer Joery van der Waal bracht Mark Hendriks en Robbin van der Bok in het veld. Maar ook deze wijzigingen brachten heen veranderingen in het spel. SHO bleef de betere ploeg deze middag. In de 71 was het een prachtige actie van aanvaller Jesse Vermaat die keeper Siggy Schutte kansloos liet . Lars Ducaat en Boyd Revet kregen van de trainer nog speelminuten  en ook de lang geblesseerde Dennis Bot kwam 10 minuten voor tijd nog in het veld. Nadat Assad El Harti nog de 5-0 had gemaakt was het een paar minuten voor tijd dat Jermain Bebrout een prachtige pass gaf op Rick Verloop die nog scoorde voor De Zwerver. Na het laatste fluitsignaal stond de 5-1 stand op het scorebord. De Zwerver kan zich richten op het nieuwe seizoen in de tweede klas en tegen veel bekende tegenstanders. Dit ook met een nieuwe trainer nu trainer Joery van der Waal, na een promotie en nu een degradatie kan terugzien op een interessante periode in zijn trainersloopbaan. Opstelling : Siggy Schutte, Tom Ferier (Boyd Revet), Jasper Struijs, Austen Zwaal (Mark Hendriks), Robin Lodder (Robbin van der Bok), Stef Verloop, Jesper Kusters (Lars Ducaat), Erik van Genderen, Jorie Bieren (Dennis Bot), Jermain Bebrout, Rick Verloop