Smitweg 6
2961AW
KINDERDIJK
tel. 078-6912840

Na de overwinning in de beker speelde De Zwerver zaterdag de thuiswedstrijd tegen Rijsoord. Vorig seizoen speelde Rijsoord nog hoofdklasse en de Zwerver in de 2e klas. Na degradatie van Rijsoord en promotie van De Zwerver was er na vele jaren weer een wedstrijd tegen elkaar. Op een goed bespeelbaar veld, met veel toeschouwers, en  onder zonnige omstandigheden werd er afgetrapt. Het begin van de wedstrijd was voor De Zwerver Al in de eerste minuten was het Jesper Kusters die goed voorzette maar Redouan El Akchaoui zag zijn schot gestopt worden. Maar in de 9e minuut was het wel raak. De Zwerver kreeg een vrije schop op ruim 20 meter van het doel. In plaats van een voorzet door Redouan El Akchaoui was het Robin Lodder die zijn harde schot in de bovenhoek van het Rijsoordse doel zag verdwijnen. 1-0 voor De Zwerver. Een vroege voorsprong. De Zwerver bleef in het eerste gedeelte de beter voetballende ploeg terwijl Rijsoord vaak de lange bal hanteerde. Maar Dennis Bot en Mark Hendriks hadden in het centrum van de verdediging daar goed het oog op. Doordat spits Glenn Weijts geblesseerd was en niet kon spelen was het Rik Verloop en Youssef lamrid die de aanval van De Zwerver leiden. Ondersteund door de opnieuw hardwerkende en goed spelende Jesper Kusters  en Jermain Bebrout. Op het middenveld was ook aanvoerde Lucas Adelino na zijn blessure weer van de partij maar ontbrak Stef Verloop wegens vakantie. Maar in het laatste gedeelte van de eerste helft werd Rijsoord sterker en in plaats van de lange bal probeerde men via combinatie voetbal het doel van De Zwerver te zoeken. En kwamen af en toe gevaarlijk door. Maar zowel Robin Lodder als Austen Zwaal gaven de aanvallers weinig kansen. En als laatste van de verdediging bleek doelman Siggy Schutte een betrouwbare sluitpost. Zo brak de rust aan met een voorsprong voor De Zwerver. Na de rust was het opnieuw De Zwerver dat het beste van het spel had en een 2e doelpunt hing in de lucht. Maar die viel aan de andere kant. Volkomen onverwacht kreeg Jari Bendt in de 51e minuut de ruimte van de verdediging en schoot de bal onhoudbaar voor keeper Siggy Schutte in het doel. 1-1. De Zwerver liet zich daardoor niet uit veld slaan. De steeds gevaarlijk wordende Rik Verloop zag zijn schot in de 55e minuut door keeper Sander van Groningen tot corner verwerkt. De daarop volgende kopbal ging net over. Ook schoten van Jesper Kusters en Youssef Lamrid troffen geen doel. Tom Ferier kwam in het veld voor Youssef Lamrid. Maar ook Rijsoord liet zich niet onbetuigd. Siggy Schutte moest zich een aantal keren van zijn beste kant laten zien om het doel schoon te houden. Zowel Robin Lodder als Austen Zwaal kwamen regelmatig door op de flanken. Het was ook terecht dat De Zwerver opnieuw op voorsprong kwam. Rik Verloop kwam vrij voor de keeper van Rijsoord maar werd onder uitgehaald. Een terechte strafschop volgde die door Jermain Bebrout beheerst werd ingeschoten. 2-1 voor De Zwerver. Rijsoord zette daarna alles op alles om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Met de hulp van de scheidsrechter, die om onduidelijke reden een strafschop aan Rijsoord gaf. Siggy Schiutte zat er nog dichtbij maar invaller Rafael Andrade schoot de 2-2 binnen. Het laatste gedeelte van de wedstrijd bleek hectisch te gaan verlopen. Beide ploegen zette vol in op de aanval. Nathan Silië kwam in het veld voor de moegestreden Lucas Adelino. De  steeds beter spelende Jermain Bebrout liet een paar hoogstandjes zien en in de 88e minuut kwam het mooiste doelpunt van de middag. Een actie van Jermain werd gevolgd door een puntgave voorzet die prachtig werd ingekopt door Tom Ferier. 3-2 Mrt nog enkele minuten op de klok dacht De Zwerver de overwinning binnen  te hebben. Rik Verloop werd nog gewisseld voor Jasper Struijs. De Zwerver kreeg daarna in de laatste minuut nog een kans op de 4-2  Om onduidelijke redenen liet de scheidsrechter 11 minuten in blessure tijd doorspelen. En door een fout in de achterhoede was het in de laatste minuut dat opnieuw Rafel Andrade een kans kreeg en de eindstand 3-3 op het scorebord verscheen. Scheidsrechter Verhoeve (sr) had helaas de wedstrijd niet onder controle. In een sportieve wedstrijd zonder zware overtredingen vond hij het nodig 13 gele kaarten te trekken. Dat wakkerde de emotie op het laatst helaas aan. Maar beide ploegen hebben een eerste punt binnen en zullen volop moeten strijden om van de laatste plekken weg te komen. Opstelling : Siggy Schutte, Austen Zwaal, Dennis Bot, Mark Hendriks, Robin Lodder, Redouan El Akchaoui, Jermain Bebrout, Lucas Adelino (Nathan Silië), Jesper Kusters, Youssef Lamrid (Tom Ferier), Rik Verloop (Jasper Struijs)