Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde Groep 1 12

Smitweg 6
2961AW
KINDERDIJK
tel. 078-6912840

Na 4 competitiewedstrijden was het zaterdag dat de volgende ronde voor de beker werd gespeeld. De Zwerver had probleemloos de poule gewonnen en speelde nu in de volgende ronde tegen Streefkerk. Bij beide ploegen waren er een aantal afwezigen. Maar een flink aantal supporters had de weg naar De Schans gevonden. Op een zwaar veld begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Kuipers.  In de eerste minuten tasten de ploegen elkaar wat af maar De Zwerver nam al gauw het initiatief. In de 8e minuut was het ook al raak. Een prachtige aanval via de actieve Jesper Kusters die een voorzet gaf, een overstapje van Tom Ferrier en de bal kwam bij Jermain Bebrout terecht. Zijn schot in de hoek trof doel en de 1-0 verscheen op het scorebord. Een vroege voorsprong. De Zwerver bleef sterker en in de 13e minuut was het Youssef Lamrid die uit een afgeslagen corner de bal voor zijn voeten kreeg maar zijn schot net naast het doel zag gaan. Een paar minuten later was het een schot van Jermain Bebrout die door de goede keeper van Streefkerk Jurian Vet tot corner werd verwerkt. Zo bleef De Zwerver het spel domineren via goed spel en in de 23e was het opnieuw raak. Een vrije trap van Redouan El Akchaoui kwam in het strafschopgebied van Streefkerk terecht. Daar werd een speler van De Zwerver onderuit gehaald en scheidsrechter Kuipers wees gedecideerd naar de stip. Jermain Bebrout had geen moeite met de strafschop en schoot de 2-0 binnen. Daarna werd Streefkerk wat sterker en in de 30e minuut moest keeper Siggy Schutte zich strekken om een schot van Tim den Besten onschadelijk te maken en tot corner te verwerken. Nadat in de 40e minuut dezelfde Tim den Besten een hard schot over het doel van De Zwerver zag gaan floot scheidsrechter Kuipers na 45 minuten voor de rust en kon De Zwerver met een voorsprong de kleedkamer opzoeken. De toeschouwers hadden een aantrekkelijke eerste helft gezien. Streefkerk begon sterk aan de tweede helft. In de 53e minuut was het Sven Slot die zijn kopbal uit een corner door Siggy Schutte zag worden gestopt. Bij De Zwerver kwam de van een blessure hersteld Lucas Adelino in het veld voor Tom Ferrier. De Zwerver hanteerde meer de lange bal. In de 59e minuut was het Rik Verloop die zijn schot na een vloeiende combinatie door de keeper van Streefkerk worden gekeerd. Zo golfde het spel zich op en neer. De counters van De Zwerver waren gevaarlijk met kansen voor Jermain Bebrout en Rik Verloop. Maar ook aan de andere kant moest de goed op dreef zijnde keeper Siggy Schutte zijn talenten aanspreken om zijn doel schoon te houden. Jorie Bieren kwam in het veld voor Youssef Lamrid en ook Jelle Smit verving de geblesseerde Jesper Kusters. Maar de tweede helft was minder als de eerste helft. De Zwerver hoefde niet echt en Streefkerk was onmachtig om gevaarlijk te worden. Scheidsrechter Kuipers liet goed doorspelen in een best stevige wedstrijd. Na 90 minuten was De Zwerver door naar de volgende ronde. Afwachten wie er als tegenstander uit de koker komt. De komende week opnieuw een thuiswedstrijd. Een belangrijke wedstrijd tegen het eveneens nog puntloze Rijsoord. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden.

Opstelling : Siggy Schutte, Austen Zwaal, Dennis Bot, Mark Hendriks, Robin Lodder, Redouan El Akchaoui, Jesper Kusters (Jelle Smidt), Youssef Lamrid (Jorie Bieren), Tom Ferrier (Lucas Adelino), Jermain Bebrout, Rik Verloop.