GELKIJKSPEL DOOR VECHTLUST DE ZWERVER TEGEN AMBITIEUZE PLOEG.

De Zwerver 1

CVV Zwervers 1

2e klasse F

18 mei 2024 14:30

M. Klaare

Sportpark De Schans
Smitweg 6
2961AW
KINDERDIJK
tel. 078-6912840

Zaterdag speelde De Zwerver de laatste thuiswedstijd in deze competitie. Nog één uitwedstrijd (tegen de kampioen Spartaan 20)  en de competitie zit er al weer op. Op een uitstekend veld en onder zonnige weersomstandigheden speelde men tegen CVV Zwervers uit Capelle aan de IJssel. Een tegenstander die ook ambitieus aan de competitie begon maar ook nu nog moet strijden voor elk punt voor lijfsbehoud. Dus ook deze middag stond er een zekere spanning op de wedstrijd. Trainer Leo Dekker had een bijna volledige ploeg tot zijn beschikking en speelde in een bijna vaste formatie. Onder leiding van de jonge scheidsrechter Klaare uit Tiel begon de wedstrijd en het was vanaf het begin dat De Zwerver het spel dicteerde. In het eerste kwartier was het De Zwerver dat via de snelle Rick Verloop en Jorie Bieren de verdediging van CVV Zwervers onder druk zette. En er kwamen goede kansen maar zoals zo vaak in deze competitie had men moeite om kansen af te maken. Daardoor staat De Zwerver op de een na laatste plaats in de ranglijst. Goed spel kon in veel wedstrijden niet worden beloond met een doelpunt. En daardoor gingen veel punten verloren. Ook tegen CVV Zwervers bleek dat opnieuw. Daarbij komt dat een uitstekende keeper Devin van Opstel  van CVV Zwerver regelmatig vooral de beide vleugelaanvallers van scoren afhield. Het was pas in de 14e minuut dat CVV Zwervers via Melivai Krolls gevaarlijk werd. Maar ook nu bleek weer dat de beide centrum verdedigers Mark Hendriks en Jordy Noorlander er goed het oog in hadden en geen kansen weg gaf aan de voorwaartsen van CVV Zwervers. Daardoor had in de eerst helft keeper Siggy Schutte het makkelijk. Op het middenveld was het opnieuw de sleurende aanvoerder Lucas Adelino die samen met Darryl Blokpoel en Stef Verloop de opbouw van de tegenstander ontregelde. Op rechts kreeg Tom Ferier veel ruimte maar daar werd jammer genoeg onvoldoende gebruik van gemaakt. Want met zijn snelheid had hij veel gevaar kunnen stichten achter Rick Verloop. De Zwerver supporters zagen zo een goed spelend De Zwerver dat ook via afstandsschoten  van Robin Lodder en Stef Verloop niet tot een doelpunt kon komen. Nadat een schot van een aanvaller van CVV Zwervers onschadelijk was gemaakt en Rick Verloop zijn harde schot in het zijnet zag belanden was het in de laatste minuut van de eerste helft dat keeper Siggy Schutte met een katachtige reactie een doelpunt van CVV Zwervers kon voorkomen. Daarna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Mike Klaare voor de rust en hadden de Zwerver supporters een goed gevoel overgehouden aan het spel van De Zwerver. De suppoters van CVV waren echter zwaar teleurgesteld in het spel van hun ploeg. Dit ondanks het belang dat er voor hen was.

Maar na de rust kantelde de wedstrijd, Waarschijnlijk na een toespraak van de trainer van CVV Zwervers Rody van Hemert was het CVV Zwervers die meer agressie vertoonde in hun spel. Vanaf het begin had De Zwerver meer moeite om de aanvallen van CVV Zwervers te ontregelen. Maar gelukkig verkeerde keeper Siggy Schutte deze middag in een uitstekende vorm. Het middenveld van De Zwerver had meer moeite om de aanvallers van De Zwerver met aanspeelpunt Jermain Bebrout te bereiken. Aanvoerder Lucas Adelino (licht geblesseerd in de eerste helft) probeerde verbaal leiding te geven aan zijn mede spelers en zo ontspon zich een echt voetbal gevecht. CVV Zwervers moest de volle buit binnen halen terwijl de thuisploeg deze laatste thuiswedstrijd een goede indruk aan de trouwe supporters wilde achterlaten. Scheidsrechter Klaare voelde dat goed aan en liet veel toe maar af en toe moest hij ingrijpen om de emoties onder controle te houden. Dat zonder al teveel gele kaarten. Na 90 minuten stond de begin stand ook als eindstand op het scorebord. Maar ondanks het gebrek aan doelpunten hadden de supporters zich niet verveeld. Tot het einde bleef het een voetbal gevecht. Na het laatste fluitsignaal waren veel spelers ook aan het einde van hun krachten mede door het warme weer. Opstelling : Siggy Schutte, Tom Ferier, Mark Hendriks, Jordy Noorlander, Robin Lodder, Lucas Adelino, Stef Verloop, Darryl Blokpoel, Rick verloop, Jermain Bebrout, Jorie Bieren.