RUIME ZEGE  IN STREEKDERBY KAN DEGRADATIE DE ZWERVER NIET VOORKOMEN

2961AW
KINDERDIJK
tel. 078-6912840

De Zwerver heeft haar trouwe supporters in de voorlaatste thuiswedstrijd van een ongelukkig en teleurstellend verlopen seizoen getrakteerd op  een 4-1 thuiszege tegen het al gedegradeerde Streefkerk. Een zege met deze ruime cijfers was heel lang geleden maar de 2e degradatie op rij kon daarmee niet worden ontlopen. Onder ideale weersomstandigheden werd onder leiding van scheidsrechter Sjaak de Wild gestart  op een perfecte grasmat met dank aan de grasmeester van de rood-zwarten die een geweldig werkstuk had afgeleverd. De Zwerver begon fel aan de wedstrijd en zag  topscorer Rick Verloop al na 5 minuten doeltreffend uithalen na een prima assist van Jori Bieren. De 2 spitsen hadden er met Jermain Bebrout als hangende spits duidelijk zin in maar de nauwkeurigheid ontbrak  waardoor verzuimd werd de score op te voeren. Zeker bij de open kans na 17 min toen de doorgebroken Rick Verloop de vrijstaande Bieren over het hoofd zag .  Stef Verloop kwam na 25 min  net te laat bij een  assist vanaf de achterlijn van Bieren. Het in de 1e helft nog wel gelijkwaardig  meespelende Streefkerk kreeg ook een paar goede kansen maar stuitte op de sterk keepende Siggy Schutte die een vrije trap via de paal uit de hoek haalde en een paar hoge ballen goed plukte. De Zwerver liet zich onnodig terugdringen  en beperkte zich tot gevaarlijke uitvallen  via de snelle flankspelers Rick Verloop en  Bieren waarbij helaas  de juiste eindpass bleef voortduren waardoor grote kansen verloren gingen . Aan de andere kant kon  Schutte  de gelijkmaker voorkomen toen hij een gevaarlijk  indraaiende  bal uit de bovenhoek tikte. Toch kwam de thuisclub kort voor rust nog op 2-0 toen Mark Hendriks een vrije trap van Robin Lodder eerst hard op doelman Jurian Vet kopte maar de rebound alsnog in het doel werkte. Met nog een open kans van de overal aanwezige Rick Verloop die maar net door Vet tot corner kon worden verwerkt brak de rust aan. In de tweede helft leek het lijntje bij Streefkerk gebroken en was er nog maar sporadisch sprake van enige aanvalslust en speelde de wedstrijd zich dan ook  voornamelijk af op de helft van de bezoekers. Al in de 46e min kon Bieren afleggen op de vrijstaande Rick Verloop maar hij ging voor eigen succes en strandde op Vet. Vervolgens bracht Bebrout Rick Verloop in scoringspositie maar diens inzet werd bij de paal uit het doel gewerkt. De kansen regen zich aaneen en een grote zege leek in het verschiet. Maar in de scoringsdrift was ook de nauwkeurigheid weer het euvel en kon Bieren in de 50e min vrij voor de keeper de bal net niet onder controle krijgen .Maar 5 min later was het eindelijk wel raak en weer stond Robin Lodder met een fraaie trap aan de basis van de tegendraadse kopgoal van Bieren 3-0. Kort hierop moest de solide verdediger Jordy Noorlander zich laten vervangen door Jasper Struiijs. Nauwelijks  2 min na de 3-0 kwam Streefkerk toch nog onverwachts aan een goal toen invaller Joel Baas profiteerde van een misverstand tussen Mark Hendriks en Tom Ferier en vervolgens door de benen van de uitgelopen Schutte 3-1 scoorde. Inmiddels ging ook de technisch begaafde Darryl  Blokpoel  zich meer en meer met de aanval bemoeien en zo kon hij ten koste van een corner net van scoren worden afgehouden. Nadat de niet aflatende Bieren nog een keer rakelings had overgeschoten mocht hij  in de 65e min het genoegen smaken van zijn 2e en de 4e treffer van De Zwerver toen hij zijn  solo bekroonde met een schuiver in de rechter benedenhoek 4-1.  Ferier verliet hierop het veld voor Mike Lodder en zo gingen we in de 78e min op voor der mooiste actie van de wedstrijd toen Blokpoel zich met een geweldig staaltje techniek vrij voor de keeper toverde maar de actie wreed verstoord  zag worden tot corner. Een 5e treffer bleef uit toen de een/twee Bebrout/ Bieren ook niet tot succes leidde. Chevillio Halden voor Rick Verloop  en Robbin vd Bok voor  Blokpoel kregen ook nog 10 minuten speeltijd en beide invallers hadden ook nog een goal op de schoen maar het mocht niet baten. De grootste  kans kwam in blessuretijd nog aan de andere kant voor Emilio Prins maar de goed uitgekomen Schutte kon de bal tot corner verwerken.  As zaterdag is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Zwervers uit Capelle ad Ijssel en hopelijk mogen we dan weer genieten van fraai aanvalsspel en de bekroning met een overwinning. OPSTELLING: Schutte- Ferier (Mike Lodder)Hendriks, Noorlander (Struijs) Robbin Lodder - Blokpoel (vdBok)Adelino, Stef Verloop- Rick Verloop (Halden) Bebrout, Bieren.