Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

4 maart 2017 15:00

Lam, H.C. 't

De Zwerver speelde onder leiding van de nieuwe trainer Edward Knook zaterdag tegen Groote Lindt

uit Zwijndrecht. Er werd onder leiding van scheidsrechter ’t Lam afgetrapt op een zwaar maar goed

bespeelbaar veld. In het eerste gedeelte van de wedstrijd werd de strijd voornamelijk op het

middenveld uitgevochten. Trainer Knook had de jonge Mike Lodder als linksachter neergezet en op

rechtsachter Mark Hendriks. In het hart van de verdediging stond de teruggekeerde Simon van de

Rhee en Niels Verloop. Het gevaarlijkst werd als eerste Groote Lindt. In de 10 e minuut was het

Steven Kramer die uit de draai hard inschoot maar keeper Daniel Borsje was op zijn post. Later was

het opnieuw de gevaarlijke Steven Kramer die het uiterste van de keeper van de Zwerver vergde ten

kostte van een corner.

Daarna werd de Zwerver gevaarlijk. Een uitstekende voorzet van de gedreven spelende Tom van de

Linden werd net gemist door Michel Slagboom en vlak daarna ging Robbin van der Bok alleen op de

keeper van Groote Lindt Raymond Klootwyk af maar die keerde het harde schot. Ook een steekpas

op Michel Slagboom wist dezelfde keeper onschadelijk te maken. Zo werd het voor de toeschouwers

steeds meer een boeiende wedstrijd met kansen aan beide kanten. De laatste 5 minuten voor de

rust waren voor Groote Lindt. Zowel in de 40 e als 45 e minuut werd er van dezelfde plek een vrije trap

genomen die gevaarlijk in het doelgebied van de Zwerver terecht kwam. Beide keren telde de

toeschouwers al een doelpunt voor Groote Lindt maar keeper Daniel Borsje dacht daar anders over

en wist op miraculeuze wijze zijn doel schoon te houden. Zo brak de rust aan met een 0 – 0 stand.

Het begin van de 2 e helft begon spectaculair. Terwijl de toeschouwers nog op weg waren naar langs

de lijn was het de scheidsrechter die voor een bijzonder moment zorgde. Een speler van Groote Lindt

passeerde keeper Daniel Borsje en schoot op het lege doel. Scheidsrechter ’t Lam floot al voor een

doelpunt maar de bal verdween via de paal uit het doel.

De wedstrijd bleef iedereen boeien. De Zwerver werd langzaam aan sterker. In de 10 e minuut werd

een uitstekende aanval opgezet maar het schot van Tom van de Linden verdween over het doel van

Groote Lindt. De Zwerver met op het middenveld de sleurende Gauthier Luwawa, Tom van de

Linden en Redouan el Akchadoui probeerde via de combinatie de aanvallers John van Krimpen,

Robbin van der Bok en Michel Slagboom aan het werd te zetten. In de 15 e minuut werd een vrije trap

van Redouan net gemist door Simon van de Rhee terwijl vlak daarna aan de andere kan een

scrimmage niet door Groote Lindt kon worden afgerond. De Zwerver werd steeds sterker maar

moest op zijn hoede blijven bij gevaarlijke uitvallen. Voor al door de sterk keepende Raymond

Klootwyk werden de voorwaartsen van Groote Lindt via verre uittrappen aan het werk gezet.

Trainer Knook bracht verse krachten in het veld. Bennie Reuvers, Robert Kuypers en Jelle Smidt

brachten nieuwe energie in de ploeg. Maar verder dan een kopbal uit een corner van Niels Verloop

tegen de onderkant van de lat kwam het niet. Zo bleef het tot het einde een uiterst spannende en

boeiende wedstrijd.

Na 90 minuten blies de rustig leidende scheidsrechter ’t Lam voor het einde en eindigde de wedstrijd

in een terecht gelijkspel. Voor de Zwerver alweer het 10 e gelijkspel dit seizoen. In de komende

wedstrijden zal er gevochten moeten worden voor een overwinning om weg te komen van de

onderste plekken. Maar met de inzet van deze zaterdag is daar goede hoop op.