ONNODIGE EN ZURE NEDERLAAG VOOR DE ZWERVER

3 - 1

Mannen, 1, 3e klasse C

18 november 2017 14:30

M. van de Luitgaarden

In Streefkerk verloor De Zwerver waar dat zeker niet nodig was geweest. Voor rust werd de thuisclub volledig op eigen helft teruggedrongen. Met vloeiende combina-ties werd in de krachten slopende maar beste eerste helft van deze competitie de tegenstander  op hun eigen nieuwe kunstgras weggetikt.  Het middenveld was stevig in handen van De Zwerver.  De van een blessure  teruggekeerde excelleren-de routinier en aanvoerder Tom vd Linden schakelde op volle toeren met Lucas Adelino en Redouan El Akchaoui en zij brachten spits Wesley Kassels regelmatig in stelling. Het massaal verdedigende maar fysiek ijzersterke Streefkerk kon alleen maar antwoorden met reactievoetbal en trachtte  met lange ballen  hun twee spit-sen te bereiken .  Bij De Zwerver moest het gevaar volledig  vanuit het centrum komen omdat de hangende  lichtgewichten Gauthier Luwawa en Robin Lodder veel moeite hadden met de fysieke kracht van de beide vleugverdedigers Jaap Verschoor en Christiaan de Jong . Wesley Kassels ontbeerde helaas de nodige scherpte en had enige malen de openingstreffer op zijn schoen maar als de uitstekende lijnkeeper keeper Bouke de Jong niet  in de weg lag wachtte de spits te lang met schieten. Ook doelrijpe  mogelijkheden voor Tom vd Linden , Redouan El Akchaoui en Lucas Adelino bleven onbenut. Bij een schaarse uitval van de gastheren hield De Zwerver de adem in toen Ben Reuvers overmoedig terug-speelde maar de open kans werd door Tim den Besten over het doel van de souvereine keeper Bas Bijkerk gelobd. Zo kwam  Streefkerk tot de rust met de schrik vrij en had De Zwerver zich zelf een heel slechte dienst bewezen door niet minstens enkele keren  te scoren. Na rust startte  Streefkerk furieus en dat leidde al in de 47e minuut tot een vrije trap op een gevaarlijke plaats maar keeper Bas Bijkerk bleef de situatie meester. Nauwelijks 2 minuten later kwam het keerpunt in de wedstrijd toen Bas Bijkerk snel uit moest komen om Lennaert de Vries het scoren te beletten. Na een lange blessurebehandeling bleek de Kinderdijkse goalie niet verder te kunnen en kreeg Jorin van Kleef de ondankbare taak hem te vervangen. De Zwerver was duidelijk aangeslagen door de tegenslag met hun betrouwbare sluitpost en had niets meer van het sprankelende team van voor rust en liet zich terugdringen tegen een kansen ruikend Streefkerk. Toch kwamen de Kinderdijkers in de 60e minuut enigszins fortuinlijk aan de leiding toen een effectvolle voorzet van Robert Kuijpers over de grabbelende handen van Bouke de Jong in de bovenhoek verdween 0-1.  De Zwerver pakte met dit steuntje in de rug niet door maar zakte na de voorsprong steeds meer in. Zo liet het Streefkerk steeds meer in de wedstrijd komen en tegen de nu fel aanvallende tegenstander begon de temposlag van de eerste helft duidelijk zijn tol te eisen . Trainer Edward Knook trachtte met Sander van Rijwijk voor Robbin Lodder de bakens te verzetten maar ook dat zette geen zoden aan de dijk. Nadat Lucas Adelino ten koste van een overtreding maar net een doorbraak kon voorkomen viel uit de aansluitende vrije trap in de 77e minuut de gevreesde gelijkmaker . De hele verdediging van De Zwerver tastte mis en de 18 jarige invaller Jelle vd Wal mocht volkomen vrij bij de tweede paal binnen tikken  1-1. Met Max de Jong voor de na een duel aangeslagen Gauthier Luwawa  bracht De Zwerver nog een tweede invaller. Aan het begin van de 10 minuten durende blessuretijd liet De Zwerver zich wederom de kaas van het brood eten. Op de achterlijn werd Robert Kuijpers uitgespeeld en de scherpe voorzet werd wederom door iedereen gemist maar niet door Tim de Besten die ongedekt  bij de 2e paal de 2-1 binnen mocht schieten. De Zwerver zette met de laatste krachten nog een keer aan voor een slotoffensief om tenminste nog een punt te redden maar meer dan een schot rakelings over van Redouan El Akchaoui leverde dit niet op. Wel mocht de andere jonge en gretige Streefkerkse invaller Olaf Wols nog het genoegen smaken om het geflatteerde 3-1 slotaccoord  aan te tekenen. Zwaar teleurgesteld om de gemiste driepunter moest De Zwerver de korte thuisreis aanvaarden. A.s. zaterdag wacht de uitwedstrijd bij Vuren dat zijn wedstrijd bij Alblasserdam na 40 minuten gestaakt  zag worden. Opstelling :Bijkerk (vKleef)- Kuijpers, Reuvers, Verloop, vd Rhee- Luwawa (De Jong),Adelino, vdLinden, El Akchaoui, Lodder (vRijswijk)-Kassels