Ameide

3e klasse C

23 maart 2019 15:00

A.J. Schot

Een bij vlagen ijzersterk spelend De Zwerver  -met een prima Tom van der Linden op de plaats van de vakantie vierende Niels Verloop-  deed zichzelf met een zege van slechts 3-0 duidelijk tekort tegen een armetierig opererend Ameide, dat over de hele wedstrijd 3 corners wist te forceren en dat ook nog pas in de 2e helft. Keeper Michael Warning hoefde ook pas in de 2e helft een paar keer in actie te komen en hij deed dat met verve. Dat het dan toch maar 3-0 werd lag voor een groot deel aan de ervaren keeper Ruud de Groot.  Met veel verbale en kwalitatieve bravoure en  door snel en attent uitkomen wist hij voor de rust achtereenvolgens Guido Luiten en Gauthier Luwawa (2 keer) van een zekere scoringskans af te houden en de 1 op 1 duels in zijn voordeel te beslissen. Daarvoor was De Zwerver in de 13e minuut al  op een 1-0 voorsprong gekomen  door een slim uitgevoerde vrije trap van Redouan El Akchaoui en ditto afwerking van aanvoerder Tom vd Linden.  Maar ook Jort van Meerkerk in vrije positie over en Redouan El Akchaoui net tekort na een pass van Guido Luiten hadden in het eerste bedrijf het scorebord al kunnen doen oplichten. Een voortdurend aanvallend en vol zelfvertrouwen spelend De Zwerver dwong het wanhopig verdedigende Ameide tot niet meer dan tegenhouden met een vloed van corners en uitballen als gevolg. Een aderlating was na 20 minuten het uitvallen met een op het oog ernstige enkelkwetsuur van de weer sterk gestarte linksachter Mark Hendriks. Zijn vervanger werd Mike Lodder die onmiddellijk een gele kaart mocht incasseren na een wat te innige omstreng-eling maar verder een uitstekende wedstrijd speelde. In het ultieme slot van de eerste helft kreeg Ameide plotseling een zeldzame kans toen Richard den Hertog uit de rebound hard naast schoot. Na rust was hetzelfde spelbeeld te zien en konden de bezoekers geen moment in de buurt komen van de sterke tweede helft waarmee men een week eerder koploper Arkel naar de nederlaag speelde. Het eerste wapenfeit was een schot van de  actieve Jort van Meerkerk en na 10 minuten kwam de 2-0 op het bord toen invaller Dennis Tamming met een jagende Gauthier Luwawa in zijn rug keihard in eigen doel knalde. De warrig en soms op grote afstand fluitende scheidsrechter zag na een kwartier alle ogen op zich gevestigd toen een geirriteerde Ruud de Groot binnen de zestien Tom van der Linden tegen de grond duwde maar in plaats van een rode kaart (ze worden voor minder gegeven) besloot de leidsman tot ieders verbazing tot een vrije trap voor Ameide. Na een discussie met Redouan El Akchaoui op het middenveld werd de laatste wel met een gele kaart gecon-fronteerd. De Zwerver was even licht uit het evenwicht gebracht en toen vlak hierna een vrije trap aan de bezoekers werd toegekend op een gevaarlijke plaats moest Michael Warning redding brengen op het schot van Harm Harteveld. Inmiddels bleef het wachten op het verhogen van de score maar met kunst en vliegwerk kon de wankele achterhoede dit steeds voorkomen. Grote kansen voor Guido Luiten en Jort van Meerkerk konden door Ruud de Groot onschadelijk worden gemaakt. Ameide zocht steeds meer de grenzen op en toen Joost van den Berg in een duel met Guido Luiten luid kermend ter aarde stortte beloonde de scheidsrechter dit met een gele kaart  waarop het slachtoffer kwiek weg sprintte. De ook al regelmatig met de scheidsrechter discussiërende trainer Edward Knook bracht een kwartier voor tijd Daniel Munoz voor Redouan El Akchaoui en in de laatste 10minuten mocht ook de vorige week sterk ingevallen Joeri Bieren voor Gauthier Luwawa aantreden. Hij mocht het genoegen smaken in de slotminuut de 3-0 aan te tekenen toen hij attent profiteerde van geklungel in de Ameide achterhoede en koelbloedig afrondde. Door de zege klom De Zwerver naar de derde plek. Volgende week wacht in Arkel het laatste duel voor de 2e periode tegen de koploper en voor die titel komen nog een aantal clubs in aanmerking. Bij een zege kan alleen Groote Lindt nog roet in het eten gooien mits zaterdag thuis niet van  SVW wordt verloren.  Opstelling: Warning- Kuijpers,vd Linden,vdRhee,Mark Hendriks (Mike Lodder), Robin Lodder, El Akchaoui (Munoz), Adelino, Luwawa (Bieren),Luiten,vMeerkerk