DE ZWERVER VERLIEST NA BOEIENDE WEDSTRIJD.

2e klasse D

5 oktober 2019 15:00

B.B. (Bart) van den Helder

Na de winst op CWO vorige week trad De Zwerver nu aan tegen Alexandria uit Rotterdam.

Voor De Zwerver een onbekende tegenstander maar wel één van de titelkandidaten in de 2e klasse.

Het was voor veel supporters van De Zwerver een moeilijk terrein om er te komen door allerlei weg

omleggingen maar er waren weer veel De Zwerver supporters aanwezig.

Op het kunstgrasveld werd er daarom iets later om 15.15 afgetrapt en net als vorige week begon De Zwerver slap.

Het was al na 4 minuten dat de verdediging toekeek hoe de gevaarlijke Youssef Lamrid kon oprukken

en uithalen. De bal verdween in de bovenhoek en De Zwerver stond op een 1 – 0 achterstand.

Maar het gaf De Zwerver energie om de aanval te zoeken.

Met Stef Verloop en de deze middag uitblinkende Lucas Adelino op het middenveld kwam er langzaam

een overwicht van De Zwerver. In de 6e minuut was de actieve Glenn Weijts die een voorzet net langs de

kruising van de keeper van Alexandria kopte. Maar het was de voorbode voor een doelpunt. In de 19e minuut

was het opnieuw Glenn Weijts die een uitstekende bal gaf op Guido Luiten en deze schoot tussen 2 verdedigers

in de bal over keeper Merrick Leynse in het doel en de stand kwam terecht op 1-1.

Daarna ontspon zich een leuke wedstrijd met twee voetballende ploegen die voor de winst gingen.

De beste kansen waren voor De Zwerver. Guido Luiten schoot een bal net naast en vlak voor rust was het

een prachtige aanval over een aantal schijven. Robert Kuipers schoot met links net naast de verkeerde kant van de paal.

Toen de laconiek fluitende scheidsrechter van de Helder voor de rust blies hadden  de toeschouwers een

goede wedstrijd gezien met kansen aan beide kanten.

De tweede helft begon zoals de eerste helft. Met kansen aan beide kanten. Een keerpunt vormde het uitvallen met een

blessure van de goed spelende Jeffrey Gelderblom. Hij moest het veld verlaten en Mark Hendriks kwam in het veld.

Alexandria zette een tandje bij en De Zwerver kwam niet echt meer aan aanvallen toe.

Er kwamen kansen maar tot de 77e minuut kon Bas Bijkerk zijn doel schoon houden. Soms met de assistentie

van zijn verdedigers. Zo haalde Mathijs Vermaat een bal van de lijn en stond het vizier van sommige Alexandria

aanvallers ook niet op scherp.

Maar in de 77e minuut was het een strakke voorzet van Youssef Lamrid die door Marchiano Deekman

achter doelman Bas Bijkerk werd gekopt.

Trainer Knook bracht twee verse krachten in het veld. Robin Lodder kwam in het veld voor Redouan

El Akchaoui en Damien de Jong voor Ster Verloop.

Maar een paar minuten later breide Alexandria haar voorspong uit. Een aanvaller van de thuisclub werd in het

strafschopgebied door een De Zwerver verdediger ten val gebracht en Deekman had geen moeite deze kans te benutten. 3-1.

Toch pleit het voor De Zwerver dat het bleef strijden voor een beter resultaat. In de 85e wuifde de scheidsrechter

een overtreding op Guido Luiten in het strafschopgebied weg. Maar in de 90e minuut van de wedstrijd was het een

uitstekende voorzet van Guido Luiten die door Lucas Adelino prachtig achter de doelman van Alexandria werd gekopt.

In de laatste minuut van de verlenging was het bijna nog gelijk geworden. Een corner van Robin Lodder werd door

Simon van der Rhee hard ingekopt. Maar de bal werd uitstekend gekeerd door doelman Merrick Leynse.

In de daarna ontstane scrimmage, door een omhaal van Tom van der Linden, bleef de doelman opnieuw de baas

en rolde de bal net aan de verkeerde kant van de paal niet in het doel.

Het werd een terechte overwinning van Alexandria maar De Zwerver mag terugkijken op een goede wedstrijd.

Opstelling : Bas Bijkerk, Robert Kuipers, Simon van der Rhee, Matthijs Vermaat, Jeffrey Gelderblom (Mark Hendriks),

Stef Verloop,(Damien de Jong), Tom van der Linden, Redouan El Akchaoui (Robin Lodder), Lucas Adelino,