Molenwei 1
2995BL
HEERJANSDAM
tel. 078-6771983

Na de winterstop begon De Zwerver met een wedstrijd tegen Heerjansadam. Een bekende tegenstander uit het verleden. Ruim 10 jaar geleden speelden we de laatste wedstrijd tegen deze tegenstander. Een tegenstander die ook ambities heeft om hoger te voetballen. Bij De Zwerver waar trainer Joery van der Waal deze week heeft aangekondigd om na het seizoen de overstap te maken naar zijn “liefde” Pelikaan uit Zwijndrecht. Een stap waar hij geen nee tegen kon zeggen. Voor De Zwerver jammer want men had graag doorgegaan met deze sympathieke en goede trainer maar men zal op zoek moeten naar een opvolger. In deze wedstrijd moest Joery weer puzzelen met de opstelling. Er waren al de blessures van Dennis Bot, Mark Hendriks en Glenn Weijts (wel op de bank) maar voor het begin van de wedstrijd haakten ook Jermain Bebrout en Austen Zwaal af door een blessure en ziekte. Daardoor begonnen Jorie Bieren en Youssef Limrad in de basis en had Joery van der Waal een beroep op Mathijs Vermaat gedaan om op de bank te beginnen.. Stef Verloop moest noodgedwongen de plaats van Austen in de achterhoede innemen. De eerste helft gaf een beeld van twee voetballende ploegen die probeerden de aanval te zoeken maar er kwamen in deze eerste helft weinig gevaarlijke momenten voor de doelen. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Aan De Zwerver was het niet te zien, ondanks de vele afwezigen, dat men tegen een titelkandidaat speelde. Alleen in de 12e minuut was er een gevaarlijk moment dat uitmonde in een doelpunt. Een voorzet van rechts kwam bij de volledig vrijstaande Gert jan Plezier terecht die met een kopbal keeper Siggy Schutte kansloos liet. 1-0 voor de thuis club. In de eerste helft kwam de beste kans voor De Zwerver in de 25e minuut. Een uitstekende kopbal van Jorie Bieren belande tegen de binnenkant van de paal en kon door de verdediging van Heerjansdam worden weggewerkt. Bij Heerjansdam ware er een aantal vaardige spelers zoals verdediger Gianni Straal die het De Zwerver aanvallers moeilijk maakte. Rick Verloop kreeg te weinig steun van de andere voorwaartsen en werd vaak door 2 verdedigers in bedwang gehouden. De uitstekende scheidsrechter Arthus Ebink, geassisteerd door twee neutrale assistenten, floot na 45 minuten voor de rust en met een 1-0 voorsprong voor Heerjansdam gingen beide ploegen rusten. De tweede helft gaf een ander beeld. De Zwerver kreeg het moeilijk tegen deze tegenstander. Heerjansdam maakte ook gebruik van hun fysieke kracht met aardig wat overtredingen maar het bleef een sportieve wedstrijd. Het middenveld van De Zwerver met Lucas Adelino en Redouan El Akchaoui had het moeilijk om de voorwaartsen te bereiken. Keeper Siggy Schutte moest redding brengen in de 54e minuut op een hard schot van Mathijn Valster. In de 56e minuut moest de goed spelende Jasper Struijs het veld verlaten met een blessure. Noodgedwongen kwam aanvaller Tom Ferier in het veld als vervanger op de rechtsback plaats. Na een buitenspel doelpunt voor Heerjansdam bracht trainer Joery van der Waal de ervaren Mathijs Vermaat in het veld voor Youssef Limrad en kon Stef Verloop het middenveld versterken. De Zwerver ontworstelde zich wat aan de druk en met Nathan Silië en Mathijs in het centrum kreeg De Zwerver meer controle. Tot in de 71e minuut onverwachts een voorzet van Gert Jan Plezier bij de ervaren Ronald Ouwens  terecht kwam die handig gebruik maakte van de kans en de 2-0 op het scorebord liet aantekenen. In de 75e minuut kwam na lange afwezigheid Glenn Weijts in het veld voor Jorie Bieren.  Nadat keeper Siggy Schutte twee keer uitstekend redde op inzetten van de Heerjansdam aanval was het toch De Zwerver dat in de 83e minuut scoorde. Een vrije trap kwam in het strafschopgebied van Heerjansdam terecht en de mee opgekomen Mathijs Vermaat (oud Heerjansdam speler) wist daar wel raad mee en scoorde de 2-1. Bij de Zwerver supporters gloorde de hoop op een gelijkspel. In de 93e minuut kreeg De Zwerver 2 corners. Bij de eerste stichtte de mee opgekomen keeper Siggy Schutte voor gevaar. Helaas voor De Zwerver werd de 2e corner afgeslagen en kon de jonge Milan van den Berg vrij doorlopen en de bal in het verlaten doel schieten, Vlak daarna blies scheidsrechter Ebink (zonder gele kaarten) af en moest De Zwerver met een 3-1 nederlaag het veld verlaten. Toch had men met de vele invallers een goede prestatie geleverd tegen deze titelkandidaat. Opstelling : Siggy Schutte, Jasper Struijs (Tom Ferier), Nathan Silië, Stef Verloop, Robin Lodder, Lucas Adelino, Jesper Kusters, Redouan El Akchaoui, Youssef Limrad (Mathijs Vermaat), Jorie Bieren (Glenn Weijts), Rick Verloop