Vlasstraat 1 A
2988XR
RIDDERKERK
tel. 0180-420070

Zaterdag was de wedstrijd tegen Rijsoord. Samen staan De Zwerver en Rijsoord onderaan in de 1e klasse. De Zwerver na promotie vanuit de 2e klasse terwijl Rijsoord degradeerde vanuit de hoofdklasse. Beide verenigingen met een roemruchte historie. Ook beide ploegen die in deze wedstrijd probeerden om aansluiting te krijgen met de andere ploegen. Onder leiding van scheidsrechter Lochtenberg begon de wedstrijd onder een heerlijk zonnetje. De Zwerver liet vanaf hert begin merken dat ze voor de volle winst gingen. In de 1e minuut was het Stef Verloop die net over schoot en vlak daarna was het een vloeiende combinatie tussen Jesper Kusters, Youssef Limrad en Glenn Weijts waarbij de bal hard door de laatste in het zijnet werd geschoten. Zo bleef De Zwerver in de eerste 20 minuten de beste ploeg. Rijsoord kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Tot in de 22 e minuut. In een onschuldige situatie werd de bal vanuit de verdediging verkeerd ingespeeld en de snelle en gevaarlijke Jarin Bendt kon gemakkelijk de bal veroveren en liet keeper Siggy Schutte, die tot dan niets te doen had gehad, kansloos. 1-0 voor Rijsoord en een stand volkomen tegen de verhouding in. De Zwerver was van slag en Rijsoord kreeg meer vertrouwen. Jari Bendt werd een plaag voor De Zwerver verdediging  Robin Lodder en Jesper Kusters hadden moeite om deze aanvaller af te stoppen. In de 25e minuut was het keeper Siggy Schutte die een hard schot tot corner kon verwerken en daarna in de 34e minuut was het opnieuw Jari Bendt die de keeper van De Zwerver passeerde maar de paal bracht redding. Toch ging De Zwerver er weer in geloven en probeerde via combinatie voetbal de aanval te zoeken. In de 35e minuut was het Jermain Bebrout die Youssef Limrad vrij voor het doel van Rijsoord zette maar zijn schot ging naast. En vlak daarna was het Glenn Weijts die een vrije schop gestopt zag worden door de goede keeper van Rijsoord Jesse Verveer. Zo golfde het spel op en neer. Het wachten was op een doelpunt voor De Zwerver maar helaas viel die aan de andere kant. In de 40e minuut was het een corner die via een scrimmage voor het doel van De Zwerver als laatste door Casper Gerritse van Rijsoord werd binnengetikt. De stand 2-0 voor Rijsoord verscheen op het scorebord. En als zo vaak in deze competitie keek De ploeg van trainer Joery van der Waal tegen een onterechte achterstand aan. En met deze achterstand gingen beide ploegen rusten. Na de rust verschenen Jasper Struijs en Rik Verloop als vervangers voor Nathan Silië en Youssef Limrad in het veld. De bedoeling van De Zwerver werd gelijk weer duidelijk. Proberen via goed voetbal de aansluitingstreffer te maken. Jesper Kusters schoot in de 46e minuut hard op doel maar keeper Verveer was paraat. Rik Verloop werd in de 52e minuut gevaarlijk maar de bal werd door een verdediger van Rijsoord uit het doel gekopt. Om nog meer aanvalskracht te krijgen kwam Jorie Bieren in het veld voor Jermain Bebrout. Rijsoord probeerde met uitvallen wel verandering in het spel te brengen maar het was De Zwerver dat steeds meer druk zette op de Rijsoord verdediging. Een goed spelende Redouan El Akchaoui verdeeld vanuit het middenveld het spel en ook de altijd sleurende Stef Verloop ontkrachte de Rijsoord aanval. Nadat Siggy Schutte uitstekend redde op een schot van Jari Bendt was het De Zwerver dat in de 79e minuut een dik verdiende aansluitingstreffer maakte. Via een goede aanval kwam de bal via Jesper Kusters bij Jorie Bieren terecht en zijn schot verdween in het doel van Rijsoord. De laatste 15 minuten was het alleen maar De Zwerver dat vol op de aanval speelde. Rijsoord stond met de ruig tegen de muur en het wachten was op de gelijkmaker. Er kwamen mogelijkheden voor Glenn Weijts en Rik, Verloop maar het was iedere keer een verdediger van Rijsoord of de doelman die kon redden. Ook toen opnieuw een schot van Rik Verloop van de doellijn werd gehaald. Het slot van de wedstrijd eindigde in een opstootje en een Rijsoord speler kon met rood vertrekken. Maar de tijd was te kort voor De Zwerver om daar van te profiteren. Toen scheidsrechter Lochtenberg   na 100 minuten voor het einde floot was het een Zwerver ploeg die zwaar teleurgesteld van het veld ging. Opnieuw had men een volkomen onverdiende nederlaag geleden. Opstelling : Siggy Schutte, Tom Ferrier, Nathan Silië (Jasper Struijs), Austen Zwaal, Robin Lodder, Redouan El Akchaoui, Stef Verloop, Jesper Kusters,  Jermain Bebrout (Jorie Bieren), Glenn Weijts, Youssef Lamrid (Rik Verloop)