Sportcomplex Schenkeldk 6
3328LE
DORDRECHT
tel. 078-6511691

Het is een fenomeen in de sport. Soms zit je in een negatieve spiraal en het is moeilijk daar uit te komen. Dat geldt voor Ajax, Jimenez – Haaland enz. En ook De Zwerver zit in die negatieve spiraal. Ondanks fanatieke training en inzet lukt het toch niet om de negatieve spiraal in de wedstrijden om te draaien. Zo ook afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen EBOH. Men begon best fanatiek en gedurende het eerste kwartier was er niets aan de hand. Het spel golfde heen en weer en zelfs kreeg Rick Verloop een kansje op een treffer. Maar toen draaide het spelbeeld om. In de 15e minuut was het een verkeerde terugspeelbal (te zacht) waardoor de aanvallet van EBOH Noël Goossens de bal kon onderscheppen. Alleen voor keeper Siggy werd zijn inzet in eerste instantie goed gered maar de terug stuitende bal kwam opnieuw voor zijn voeten terecht en was de 1-0 achterstand voor De Zwerver een feit. Daarna golfde het spel heen en weer. EBOH was wat sterker maar op een buitenspel doelpunt na kon met niet echt gevaarlijk worden. De Zwerver kwam via een paar goede aanvallen tot een scoringskans maar de scherpte ontbrak om te scoren. Aanvoerder Lucas Adelino sleurde op het middenveld en ook routinier Redouan El Akchaoui probeerde de aanvallers in stelling te brengen. Maar opnieuw kwam er een ongelukkig moment vlak voor rust. Rubel Retel kreeg op een flinke afstand van het doel van Siggy Schutte en schoot van deze afstand over de te ver voor zijn doel staande keeper van De Zwerver. En zo ging de ploeg van trainer Leo Dekker met een 2-0 achterstand  de rust in. Ondanks een peptalk van de trainer in de rust was het team van De Zwerver teleurgesteld in de achterstand en dat bleek in de tweede helft. Ondanks de goede wil kwamen er teveel verkeerde passes en was de verdediging niet scherp. Daardoor kon EBOH al snel opnieuw scoren via Ruben Retel in de 52e minuut. Met wissels probeerde de trainer van de Zwerver de bakens te verzetten. Jorie Bieren en Mike Lodder kwamen in het veld voor Robin Lodder en Mark Hendriks. Maar echt verschil bracht dat niet. Vlak na de wissel was het opnieuw Ruben Retel die zwak verdedigen afstrafte en de 4-0 liet aantekenen. In de 65e minuut was het Noël Gossens die de stand op 5-0 bracht en de supporters van De Zwerver vreesden voor een grotere afstraffing. Stef Verloop en Redouan El Akchaoui werden nog vervangen door Daryl Blokpoel en Chevillio Halden. De Zwerver bleef proberen om de eer te redden maar een scrimmage voor het doel van de keeper van EBOH Jan-Arie Kouwenhoven leverde geen succes op. Maar in de 80e minuut was het Rick Verloop die slap verdedigen van de EBOH verdediging afstrafte en de 5-1 liet aantekenen. Maar EBOH was niet onder de indruk en het was opnieuw Ruben Retel de zijn 4e treffer binnenschoot en daardoor de stand op 6-1 bracht. Dat in de laatste minuten Rick Verloop en Jorie Bieren nog konden scoren en de 6-3 eindstand op het scorebord brachten was alleen maar voor de statistiek. De Zwerver had verdiend verloren en moet vrezen voor rechtstreeks degradatie. Zelfs een plek voor een PD plaats wordt moeilijk. Men zal moeten proberen de laatste wedstrijden zo positief mogelijk af te sluiten zodat men na deze competitie een nieuwe start kan maken. Opstelling : Siggy Schutte, Tom Ferier, Nathan Silië, Jordi Noorlander, Mark Hendriks (Mike Lodder), Stef verloop (Chevillio Halden), Robin Lodder (Jorie Bieren), Redouan El Akchaoui (Darryl Blokpoel) Lucas Adelino, Rick Verloop, Jermain Bebrout