Tricht 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

14 mei 2016 14:30

Wagenaar, V.M.

Met nog 5 minuten te spelen bij een 2-1 voorsprong tegen 9 man leek De Zwerver de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Tricht winnend af te gaan sluiten. Het mocht echter niet zo zijn. De naar de Waardenburgse 1 e klasser WNC vertrekkende 19 jarige Aimen Seqqual mocht tot twee keer toe doeltreffend uithalen en bezorgde daarmee zijn ploeg een nooit meer verwacht afscheidscadeau .

De Zwerver begon het duel met twee debutanten in de basis tw Max de Jong (18) en Mike Lodder (16) maar kon niet beschikken over Mathijs Vermaat en Raymond Hol (geschorst) en Niels Verloop en Mark Hendriks (geblesseerd). Het compleet aantredende Tricht ging frank en vrij in de aanval en zag al na 3 minuten Rein Bastiaanse een levengrote kans missen, wat Wesley van Maurik kort daarop evenaarde. De Zwerver liet zich ook niet onbetuigd en zag vooral Robbin vd Bok enkele malen goed doorkomen. Nadat hij eerst nog een hard schot door keeper Glenn Robbemond zag worden gestopt

was hij in de 22 e minuut succesvol met een prima vrije trap 1-0. De veel pratende Wesley van Maurik kreeg daarop de eerste gele kaart van de rustig leidende scheidsrechter Vincent Wagenaar uit Goes.

De Zwerver verzuimde 5 minuten na de openingstreffer verder afstand te nemen toen Jort van Meerkerk na een fout van de Trichtse goalie bij de tweede paal in vrije positie miste. Het technisch superieure Tricht liet na de gelijkmaker te maken toen Simon vd Rhee een knal vanSven van Mautrik tot corner verwerkte. Tricht bleef met snelle combinaties de aanval zoeken maar Rico de Ridder (uitstekende

redding van Jordi Lingen) en Wesley van Maurik (in vrije positie naast) slaagden niet in hun pogingen. Wel liep ook aanvoerder Ramon van Soelen tegen een gele kaart op. Met open kansen voor Sven van Maurik via Simon vd Rhee op het dak van het doel) en Aimen Seqqual (centimeters naast na een sterke solo) brak de rust aan. Na de pauze had Wesley van Maurik na een snelle combinatie maar 3 minuten nodig om de gelijkmaker te scoren 1-1 en bij De Zwerver werd een gele kaart gescoord door Gerard van Drongelen. Na bijna 10 minuten zette Robbin vd Bok De Zwerver weer op voorsprong toen hij een direct duel met de doelman in zijn voordeel besliste 2-1. Jammer genoeg kon Shagmard Mari in de rebound na weer een schot van Robbin vd Bok de voorsprong niet veilig stellen. Hierop wisselde Tricht van keeper en kwam met de 16 jarige Jesse Kok (in de belangstelling van NEC) een geweldig talent tussen de palen,. De Zwerver bracht Stuart Cruden en good old Arie Tuytel voor Max de Jong en Shagmard Mari Halverwege de tweede helft sloeg de vlam in de pan in de verder redelijk gezapige partij. Tricht zag kort na elkaar Sven van Maurik (direct rood na een pittige overtreding ) en broertje Wesley (tweede geel en voor praten en dus ook rood) naar de kleedkamer verdwijnen. De Zwerver kreeg hierop een aantal levengrote kansen om de voorsprong te vergroten maar Tom vd Linden en Stuart Cruden zagen hun pogingen stranden op een uitstekende Jesse Kok. Toen ook Bjorn van Ingen voor een leeg doel op de lat schoot was het gebeurd met de thuisclub. Nadat ook de 16 jarrige Bjorn de Bruijn nog was ingevallen voor leeftijdgenoot Mike Lodder werd het in de 85 e rn 88 e minuut door 2 bevliegingen van Aimen Seqqual toch nog 2-3 en stond De Zwerver ook in de laatste wedstrijd van een dramatisch seizoen weer met lege handen. Simon vd Rhee liep in de slotfase nog tegen een onnodige gele kaart op . A.s. zaterdag wacht in Woudrichem de eerste wedstrijd voor de nacompetitie en dinsdag

24 mei is op De Schans de return. Mocht De Zwerver deze tweekamp overleven dan wachten nog 2

wedstrijden in een poule van 3 clubs waarvan de winnaar volgend seizoen 2 e klasser is. .