DE ZWERVER VECHT ZICH OPNIEUW NAAR EEN GELIJKSPEL.

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

26 november 2016 14:30

Twiss, G.A.J.

Trainer Jan Verveer kon in de wedstijd tegen Drechtstreek weer een beroep doen op een bijna fitte selectie. Aanvoerder Tom van de Linden was nog wel uit voorzorg op de bank gelaten terwijl Niels Verloop pas na de winterstop aan zal treden. Maar spits John van Krimpen stond voor het eerst in de basis.

Drechtstreek is een sterke tegenstander die aan het begin ambitie had om bovenin mee te strijden.

Op het zware veld was het eerst Drechtstreek dat een kans kreeg maar de kopbal van Haris Brzac spatte uit een op de kruis van het doel.

Maar vlak daarna was het aan de andere kant wel raak. In de 8e minuut was het John van Krimpen die een bal strak doorgaf aan linkerspits Robin van der Bok die een lage voorzet gaf. En deze voorzet werd door de andere vleugelaanvaller Jelle Smidt tot een doelpunt gepromoveerd. Een 1-0 voorsprong was een luxe voor de Zwerver. Maar er kon slechts kort van genoten worden. Spits Mark Kunst kreeg in de 10e minuut op de helft van de Zwerver de bal toegespeeld en passeerde een aantal  Zwerver verdedigers. Zijn harde schot verdween onhoudbaar voor keeper Jorin van Kleef in de uiterste hoek.

Er ontstond zich een boeiende voetbalgevecht dat door de uitstekend leidende scheidsrechter Twiss in goede banen werd geleid. Drechtstreek dat technische en sterke spelers heeft en de Zwerver dat dit compenseerde met een grote inzet. Het gevolg dat er een spannend voetbalgevecht werd uitgevochten op de Schans. Twee ploegen die wilde winnen en op de aanval speelden. Aan beide kanten kwamen er dan ook kansen. Een vrije trap van Drechtstreek in de 25e minuut werd door keeper Jorin van Kleef tot corner gewerkt en na een mooie aanval was het Gauthier Luwawa die net naast het doel van Drechtstreek schoot. Maar dat was uitstel van executie. In de 40e minuut was het dezelfde Gauthier (een van de beste mensen op het veld) die doelman Marvin Otte verschalkte na een goede voorzet van Alain van de Oever.

Drechtstreek probeerde nog een gelijkmaker te produceren voor de rust en keeper Jorin van Kleef had al zijn talenten nodig om schoten van Haris Brzac en Damien Vereecken onschadelijk te maken.

Met een 2-1 voorsprong voor de Zwerver gingen beide ploegen rusten.

Na de rust werd Drechtstreek steeds sterker en probeerde de gelijkmaker te forceren. Nadat eerst Redouan El Akchadoui een buitenspeld doelpunt scoorde was het in de 10e minuut Joey Hakkesteeg die wegdraaide van zijn directe verdediger en de 2-2 liet aantekenen.

Drechtstreek rook de winst en via fysiek spel werd de verdediging van de Zwerver onder druk gezet. Maar met Mark Hendriks en Mark Kerkhoven, gesteund door beide backs Raymond Visser en Alain van de Oever bleef men over eind. John van Krimpen, een vast aanspeelpunt in de spits, verliet het veld voor Robert Kuypers en de op het middenveld sleurende Dogukan Budak voor Tom van de Linden. De beste kansen bleven voor Drechstreek maar de Zwerver kwam aan het eind van de wedstrijd steeds weer uit en werd af en toe gevaarlijk. Een vrije trap van Redouan werd haast door Gauthier tot een doelpunt omgezet maar de verdediging van Drechtstreek kon het gevaar keren.

De Zwerver nam genoegen met een gelijkspel en vertraagde in de laatste minuten het spel om het punt veilig te stellen .

Na 90 minuten floot de rustig leidende scheidsrechter voor het einde en verliet Drechtstreek teleurgesteld het veld maar de Zwerver was tevreden met het punt. De supporters hadden een boeiende voetbalmiddag gehad.

Opstelling : Jorin van Kleef, Alain van de Oever, Raymond Visser, Mark Hendriks, Mark van Kewrkhoven, Dogukan Budak (Tom van de Linden), Gauthier Luwawa, Redouan El Akchadoui, Robin van der Bok (Shagmar Mari), John van Krimpen (Robert Kuypers), Jelle Smidt.