2961AW
KINDERDIJK
tel. 078-6912840

🚩 De Zwerver Mo13 - Wieldrecht Mo13 2-1

Afgelopen zaterdag hadden we de meiden van Wieldrecht als tegenstander. Met onze vaste keepster afwezig moesten we improviseren op doel. Dit hebben de meiden onderling goed opgelost. Met Tess, Gabrielle, Kaylee en Bente als  keepsters was het doel geregeld. We konden beginnen. De meiden begonnen de wedstrijd fel en fanatiek. Door gelijk vanaf het begin te jagen kregen we binnen een paar minuten gelijk een eerste kans. En deze kans was ook gelijk raak. En hoe! Kaylee wist de bal vanaf de rechterkant strak in de linkerbovenhoek te schieten. Een onhoudbare bal voor de keepster van Wieldrecht. 1-0 voor De Zwerver meiden.
Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Wieldrecht. Kansen en schoten voldoende, maar de bal wilde er niet nog een keer in. En zoals zo vaak in het voetbal gebeurt. Wieldrecht kreeg een kans en die ging er gelijk in. 1-1 bij rust. In de rust hebben we niks veranderd. Dat was ook helemaal niet nodig. De druk op het doel van Wieldrecht bleef. De kansen kwamen er ook weer. Schoten die gestopt werden, ballen net naast. Het zou toch niet, zoveel sterker en zoveel kansen, maar toch een 1-1 stand. Tot vlak voor tijd bleef dit zo, totdat dat ene kansje voor Elin kwam. En diebleef cool. De bal lag toch in het net achter de keepster. Een 2-1 voorsprong was daar. Daarna bleven de meiden doorgaan, maar doelpunten bleven verder uit. Waar het ook zomaar 8-1 had kunnen zijn, bleef de stand steken op 2-1. En dus gewoon een goede terechte overwinning, met goed voetbal. De meiden speelden als een team. Goed gedaan meiden!

Volgende week Stedoco uit. En zoals altijd beginnen we daar weer op 0-0.