ONGELUKKIGE NEDERLAAG VOOR DE ZWERVER. (+fotos)

Vlasstraat 1 A
2988XR
RIDDERKERK
tel. 0180-420070

Na het goede gelijke spel tegen VVGZ de vorige week speelde De Zwerver zaterdag tegen het bekende Rijsoord. Ook dat team verkeert in de zelfde positie als De Zwerver in de strijd om de onderste plaatsen dus was het een belangrijke wedstrijd. Trainer Leo Dekker moest één wijziging in zijn team aanbrengen door de ziekte van keeper Siggy Schutte stond daarom nu Lukas Bijleveld als sluitpost en was het team verder ongewijzigd. Dat betekende dat de routiniers Lucas Adelino en Redouan El Akchaoui nog niet beschikbaar waren door hun blessures. De hoop is dat ze over enige tijd weer inzetbaar zullen zijn. En dat deze routiniers belangrijk zijn bleek wel in het verloop van de wedstrijd. Het begin van de wedstrijd begon veelbelovend. Na 3 minuten was het eerst Casper Gerritse die namens Rijsoord zijn kopbal over zag gaan terwijl een minuut later aan de andere kant Rick Verloop zijn schot over zag gaan vanuit een kansrijke positie. In het eerste gedeelte van de wedstrijd was De Zwerver sterker en kreeg af en toe een kleine kans. Rijsoord speelde met een vijf mans verdediging met de beide (lange) broers Versteeg in het centrum. Rijsoord probeerde met lange ballen hun voorwaartsen te bereiken. En hoewel Gauthier Luwawa het moeilijk had met zijn snelle tegenstander kwamen er geen grote kansen voor Rijsoord. De beste kans was voor De Zwerver aanvoerder Stef Verloop. Na een uitstekend genomen vrije trap van Jermain Bebrout. Via de paal en de redding op de doellijn van keeper Kevin Versteeg bleef de 0 op het scorebord staan. In de eerste helft bleef zo de wedstrijd in evenwicht. Twee ploegen die niet wilden verliezen en daardoor geen onnodige risico’s namen. Rijsoord kreeg nog een grote kans maar de opgekomen Timo Versteeg kopte de bal naast het doel van keeper Lukas Bijleveld. Deze speelde een goede wedstrijd. Vooral door tijdig uitlopen wist hij menige aanval van Rijsoord onschadelijke te maken. Vlak voor rust ontstond er daardoor een grote kans voor Rick Verloop. Een lange bal van keeper Lukas kwam bij Rick terecht maar tussen twee verdedigers kon hij de bal niet helemaal onder controle krijgen zodat deze kans verloren ging. Scheidsrechter van Heeswijk floot na 45 minuten voor de rust met een 0 – 0 stand op het scorebord. In de rust werd de licht geblesseerde Gauthier Luwawa vervangen door Darryl Blokpoel. De eerste minuten van de tweede helft waren voor De Zwerver maar in de 51e minuut ging het ongelukkig mis. Een dieptepass op de buitenspel staande Lulu Statia werd koelbloedig afgemaakt en de 1-0 verscheen op het scorebord. Een ongelukkig doelpunt maar dat  werd goedgekeurd door de scheidsrechter. De Zwerver was even van slag en snel daarna viel opnieuw een doelpunt. Een door Lulu Statia genomen vrije trap werd door Casper Gerritsen onhoudbaar voor keeper Lukas Bijleveld ingekopt en zo werd de stand tot vreugde van de Rijsoord spelers 2-0.  Trainer Leo Dekker probeerde via verse krachten het spel te verzetten. Nathan Silië kwam in het veld voor Mike Lodder (die een goede wedstrijd speelde) en Chevillio Halden voor Erik van Genderen. De Zwerver probeerde wel de bakens te verzetten maar kon in de tweede helft niet echt gevaarlijk meer worden. Vooral het middenveld kon onvoldoende de bal bij de voorwaartsen bezorgen, mede door veel foute passes. Zo ontstond er een rommelige tweede helft. De Zwerver probeerde wel  terwijl Rijsoord niet echt meer aandrong en de verdediging versterkte om de voorsprong te behouden. Toen in de 78e minuut ook Darryl Bloekpoel een lichte overtreding maakte op de doorgebroken LulU Statia en met een rode kaar de kleedkamer moest opzoeken  was de wedstrijd gespeeld. Jesper Struijs kwam nog in het veld voor Jorie Bieren maar echte kansen bleven uit. Zo floot de uitstekende scheidsrechte van Heeswijk na 90- minuten af en waren De Zwerver spelers teleurgesteld net als de supporters. De komende weken zal De Zwerver alles op alles moeten zetten om weg te komen van de onderste plaatsen. Opstelling : Lukas Bijleveld, Gauthier Luwawa (Darryl Blokpoel), Mark Hendriks, Jordy Noorlander, Mike Lodder (Nathan Silië), Robin Lodder, Stef Verloop, Erik van Genderen (Chevillio Halden), Jermain Bebrout, Jorie Bieren (Jesper Struijs) Rick Verloop.