VERLIES IN DOELPUNTRIJKE WEDSTRIJD VOOR DE ZWERVER. + fotos

Smitweg 6
2961AW
KINDERDIJK
tel. 078-6912840

Op een zonovergoten De Schans was er de belangrijke wedstrijd van De Zwerver tegen buurman De Alblas. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. De Zwerver wilde weg komen van de onderste plaats terwijl ook De Alblas nog niet veilig is en hard moet strijden voor lijfsbehoud. Trainer Leo Dekker had het weer niet makkelijk met het formeren van een team. Er waren blessures van Gauthier Luwawa enJesper Struijs. Ook routinier Lucas Adelino was door omstandigheden niet aanwezig. Daarnaast begonnen een aantal spelers niet geheel fit aan de wedstrijd. Maar ook De Alblas moest starten met een aantal invallers. Dat de belangen groot waren bleek wel want beide ploegen stonden onder grote druk om voor de volle winst te gaan. Het begin van de wedstrijd was voor De Alblas. Met een sterk middenveld was men vanaf het begin dreigend. Ook de verre inworpen van Jeffrey Gelderblom zorgen voor het nodige gevaar voor het doel van keeper Siggy Schutte. En het was al vroeg in de wedstrijd dat De Zwerver opnieuw op een vroege achterstand kwam. Bij een afgeslagen corner kwam de bal opnieuw voor het doel van De Zwerver. Door de opgerukte verdediging was Jeroen Muilwijk vrij gelaten. Toen de bal weer voor kwam kon hij rustig voorkoppen en Jari Zjjderveld had geen moeite om de bal in het doel te schieten. Een aantal minuten later werd het al 0-2 toen Jeroen Muilwijk De Zwerver verdediging te slim af was en keeper Siggy Schutte kansloos liet. De Zwerver supporters hielden hun hart vast na deze snelle voorsprong voor De Alblas Maar na deze achterstand gooide De Zwerver de schroom van zich af en nam het overwicht over. Via een goed spelende Jermain Bebrout kwamen er kansen. Maar een uitstekende doelman Rene de Ruiter van De Alblas maakte diverse kansen onschadelijk. In de 33e minuut was er opnieuw tegenslag voor De Zwerver. Darryl Blokpoel moest geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Tom Ferier. Het was in de 40e minuut dat Rene de Ruiter opnieuw Jermain Bebrout van een zeker doelpunt afhield. Er volgende 2 corners met een niet bestrafte handsba voor en De Alblas vewrdedigerl. Maar vlak voor rust kwam toch de verdiende tegengoal. Een uitstekende steekpass van Jermain Bebrout zette Rick Verloop vrij voor de keeper van De Alblas en zijn harde schot zette de 1-2 ruststand op het scorebord. Het gaf weer hoop aan de Zwerver supporters. Maar die hoop werd gelijk na rust alweer de grond ingeboord. In de eerste 5 minuten na de rust werd de wedstrijd beslist. Slordig balverlies na de aftrap en slecht verdedigen gaf de vrijstaande aanvaller van De Alblas alle kans de bal in het doel te schieten. Opnieuw twee punten verschil. Na 2 minuten was het opnieuw De Zwerver die het verschuil tot 1 terugbracht. Een vrije trap door Robin Lodder werd door iedereen gemist. Ook keeper Rene de Ruiter werd verrast door de wind en de bal verdween in het doel. De vreugde bij de Zwerver was van korte duur. Het was opnieuw twee minuten later dat Youri Groenendijk het mistasten in De Zwerver achterhoede afstrafte en de stand 2-4 op het scorebord liet verschijnen. Daarna werd het een rommelige wedstrijd. De Zwerver probeerde via aanvoerder Redouan El Akchaoui via het middenveld de aanval te zoeken maar opnieuw waren er veel slordige spelmomenten. In de 62e minuut kwam Jorie Bieren in het veld voor de moegestreden en net van een blessure teruggekomen Redouan El Akchaoui. Er kwamen nog wel wat mogelijkheden voor De Zwerver. Een doorgebroken Rick Verloop werd tegen de grond gewerkt maar dat resulteerde voor De Alblas verdediger maar in een gele kaart. Erik van Genderen kwam nog in het veld voor Jermain Bebrout maar het bleef een wat rommelige tweede helft. Het slotakkoord was voor De Alblas. In de laatste minuut van de verlenging was het routinier Bryan Jongeneel die een vrije schop onhoudbaar voor Siggy Schutte in het doel zag belanden. Met een 5-2 overwinning stapte gelijk daarna de Alblas spelers van het veld. Een verdiende overwinning die De Alblas wat lucht geeft. De Zwerver zal de komende wedstrijden moeten strijden voor een PD plek. Hopelijk heeft trainer Leo Dekker dan weer de beschikking over een fitte selectie. Opstelliong : Siggy Schutte, Darryl Blokpoel (Tom Ferier), Jordy Noorlander, Mark Hendriks, Mike Lodder, Nathan Silië, Redouan El Akchaoui (Jorie Bieren), Stef Verloop, Jermain Bebrout (Erik van Genderen), Robin Lodder, Rick Verloop.