Noordpark 1
3332LA
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6128193

Ook na 3 wedstrijden is De Zwerver nog puntloos in deze competitie. Zaterdag speelde men tegen VVGZ uit Zwijndrecht. Een oude bekende voor De Zwerver. Velen herinnerden zich nog een doordeweekse wedstrijd waarbij Jim Mudde met de ambulance van het veld ging. Dat door een ongelukkige botsing. Gelukkig is dat goed afgelopen. Op een hobbelig veld en een harde wind begonnen beide teams onder leiding van scheidsrechter de Wild. En de eerste 5 minuten waren gelijk belangrijk. De Zwerver heeft er deze competitie patent op om binnen de eerste 2 minuten op achterstand te komen. Ook in de wedstrijd tegen VVGZ was het al na 2 minuten raak. Een vrije trap eindigde in een scrimmage voor het doel van keeper Siggy Schutte en Denzel dos Santos was er als de kippen bij om de 1-0 aan te laten tekenen. Een tegenvaller maar De Zwerver pakte de draad gelijk op en na 4 minuten was het alweer gelijk. Een uitstekende pass van aanvoerde Lucas Adelino naar Rick Verloop en die kon alleen ten koste van een overtreding worden afgestopt. Scheidsrechter de Wild wees resoluut naar de stip. Jermain Bebrout had daar geen moeite mee en schoof de bal keurig binnen zodat binnen 5 minuten de 1-1 stand op het scorebord verscheen. Door een blessure van Nathan Silië stond deze middag Valerio Vers samen met Mark Hendriks in het centrum van de verdediging. Er ontstond een spannende wedstrijd waarbij beide ploegen wel last hadden van het hobbelige veld en de wind. In de 9e minuut was het keeper Siggy Schutte die handelend moest optreden bij een gevaarlijk schot van Ioldi Soares de Brito. Een paar minuten later was het een scrimmage voor het doel van VVHZ waarbij Chevillio Halden de bal net niet onder controle kon krijgen. Zo kwamen er aan beide kanten mogelijkheden om te scoren maar kon dat door de verdedigers van beide ploegen worden voorkomen. In de voorhoede waren het Rick Verloop en Jorie Bieren die de opbouw verstoorden van VVGZ terwijl op het middenveld Lucas Adelino en Redouan El Akchoui sterk speelden. VVGZ kreeg weinig gelegenheid om op te bouwen en vanuit het middenveld werden de aanvallers van De Zwerver aan het werk gezet. Daarbij speelde Jermain Bebrout verdedigend en aanvallend een belangrijke rol. Voor de rust golfde het spel heen en weer en aan beide kanten kwamen er kansen. Doelman Siggy Schutte moest een aantal keren handelend optredend terwijl ook de keeper van VVGZ Yordi Gordijn een solide sluitpost bleek. Zo brak de rust aan met een gelijke stand. Na de rust was het eerste kwartier voor De Zwerver. VVGZ werd onder druk gezet en via goed combinatiespel werd het doel van VVGZ opgezocht. Maar schoten van Rick Verloop en Jermain Bebrout troffen geen doel. Langzaam werd VVGZ sterker en kwamen de verdedigers van De Zwerver meer onder druk te staan. De beide backs Darryl Blokpoel en Robin Lodder gaven hun tegenstanders weinig ruimte en zo bleef het voor de toeschouwers een spannende wedstrijd. In de 20e minuut werd de licht geblesseerde Darryl Blokpoel vervangen door Jasper Struijs en kwam de van  vakantie teruggekeerde Sref Verloop in het veld voor Jorie Bieren. Voor de moegestreden Jermain Bebrout en Redouan El Akchaoui kwamen nog de verse krachten Robbin van der Bok en Erik van Genderen in het veld. Toen scoorde nog onverwachts VVGZ een doelpunt. In de 31e minuut was het opnieuw, na een misverstand in de verdediging, Denzel dos Santos via een omhaal een prachtig doelpunt. 2-1 voor VVGZ.  De Zwerver gooide de schroom van zich af en zette daarna vol in op de aanval om toch te proberen een gelijkspel uit het vuur te slepen. Een aantal keren werd Rick Verloop onterecht teruggefloten voor buitenspel en dat frustreerde de jonge aanvaller. Nadat in de laatste minuut een vrije trap door Robin Lodder via een kopbal van de mee opgekomen Siggy Schutte naast ging floot de scheidsrechter voor het einde. De toeschouwers hadden een uiterst sportieve wedstrijd gezien met een goed leidende scheidsrechter de Wild. Helaas gingen er geen punten mee naar de Schans. Opstelling : Siggy Schutte, Darryl Blokpoel (Jasper Struijs), Valerio Vers (Gauthier Luwawa) , Mark Hendriks, Robin Lodder, Redouan El Akchaoui ( Erik van Genderen), Lucas Adelino, Jermain Bebrout (Robbin van der Bok), Rick Verloop, Jorie Brieren (Stef Verloop), Chevillio Halder