Nieuwe Noordpolderweg 1
3312AD
DORDRECHT
tel. 078-6135287

Vorige week had De Zwerver vrij na de overwinning in de thuiswedstrijd tegen Rijsoord. Zaterdag trad men aan tegen de koploper Oranje Wit in Dordrecht. Het was lang geleden dat De Zwerver Oranje Wit als tegenstander had. Deze speelde vaker op een hoger niveau maar was de laatste jaren wat afgezakt. Het is een grote club waarbij de jeugd op een hoog niveau speelt. Maar na het behalen van de eerste punten was De Zwerver vol vertrouwen. Trainer Bart van Muijen kon dezelfde 11 spelers het veld insturen. Onder leiding van scheidsrechter Kenson begon Oranje Wit sterk. In de 5e minuut was het Mike Langerak die na een scrimmage uit de draai net naast het doel van keeper Siggy Schutte schoot. Daarna ontworstelde De Zwerver zich was aan de druk. Men moest wel wennen aan het stroeve en moeilijk bespeelbare kunstgrasveld. In de 15e minuut was het Rcik Verloop die dreigend opdook voor het doel van Oranje Wit en via Chevillio Halden een corner afdwong. Daarna golfde het spel wat heen en weer waarbij vooral de verkeerde passes bij beide ploegen opviel. In de 21e minuut was het Job de Geus van Oranje Wit die een grote kans naast zag gaan. Maar De Zwerver zag in de 25e minuut een hard schot van de actieve Rick Verloop op de lat boven keeper Jesper Harmans uit één spatten., Oranje Wit is een technisch vaardige ploeg die een uitstekend spelende Pascal van der Kooij in zijn gelederen heeft. Het bleef daardoor wel overwicht houden maar de verdediging van De Zwerver stond weer als een huis met de goed spelende backs Robin Lodder en Darryl Blokpoel waardoor de buitenspelers van Oranje Wit weinig kansen kregen om de bal voor het doel te krijgen. Het breekpunt van de wedstrijd kwam in de 41e minuut van de wedstrijd. De Zwerver kreeg een vrije trap op de helft van Oranje Wit. De door Robin Lodder genomen trap werd  daarna vanuit de verdediging van Oranje Wit hard naar voren gespeeld. De spits van Oranje Wit kon vrij doorlopen op keeper Siggy Schutte maar werd vlak voor het strafschopgebied door een lichte overtreding van Redouan El Akchaoui ten val gebracht. Scheidsrechter Kenson kon niet anders dan een rode kaart trekken voor een doorgebroken speler. Dat bleek achteraf het verloop van de wedstrijd te bepalen. Hoewel Oranje Weit uit de vrije trap niet kon scoren was het vlak daarna wel raak. Een lange bal vanuit het middenveld werd door de gevaarlijke Brandon Köneman gelijk doorgetikt langs keeper Siggy Schutte. 1=0 voor Oranje Wit. Na de rode kaart was dat opnieuw een domper voor De Zwerver. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor de rust. Dat gaf trainer Bart van Muijen de gelegenheid te proberen de speelwijze van De Zwerver aan te passen. Helaas moest hij in de rust de geblesseerde Darryl Blokpoel vervangen door Jesper Struijs en ook Valerio Vers kwam niet terug en werd vervangen door Robbin van der Bok. Daardoor ging Robin Lodder in het centrum spelen met Mark Hendriks. De Zwerver hoopte de verdediging gesloten te houden en op een snelle uitval van Rcik Verloop een kans te scheppen. Maar dat pakte anders uit. In de 46e minuut was het Oranje Wit dat via Pascal van der Kooij een grote kans kreeg en die ook verzilverde. 2-0 en de kansen waren verkeken op een goed resultaat voor De Zwerver. Daarna probeerde men de schade zoveel mogelijk te beperken maar tegen het sterke Oranje Wit was dat een onmogelijke opgave. In de 53e en 56e minuut was het opnieuw Brandon Köneman die twee keer scoorde via uitstekend uitgevoerde aanvallen waarbij keeper Siggy Schutte kansloos was. Om het middenveld te versterken bracht trainer van Muijen Gauthier Luwawa in het veld voor Chevillio Halden. Af en toe kon De Zwerver daardoor een speldenprik uitdelen maar echt tot grote kansen kwam men niet.  In de 70e minuut was het opnieuw raak. Uit een vrije schop scoorde Mike Langerak de 5=0. Na een uitstekende redding van Siggy Schutte kwam Jorie Bieren nog in het veld voor Jermain Bebrout. In de 75e minuut was het opnieuw Oranje Wit dat de 6-0 scoorde waarna De Zwerver toch nog voor het slotakkoord zorgde. In de laatste minuut was het een goede aanval waarbij Stef Verloop de bal voorzette en Jorie Bieren voor de eindstand 6-1 zorgde. Een teleurstelling voor De Zwerver maar uit het goede begin van de wedstrijd kan men hoop putten.  Opstelling : Siggy Schutte, Darryl Blokpoel (Jesper Struijs), Mark Hendriks, Valerio Vers (Robbin van der Bok), Robin Lodder, Lucas Adelino, Redouan El Akchaoui, Stef Verloop, Rick Verloop, Jermain Bebrout (Jorie Bieren), Chevillio Halden (Gauthier Luwawa)