Smitweg 6
2961AW
KINDERDIJK
tel. 078-6912840

Op een uitstekend veld speelde De Zwerver een goede wedstrijd tegen IFC maar moest aan het eind toch met een nederlaag van het veld stappen. Na de 5-0 nederlaag bij de uitwedstrijd eerder dit seizoen wist men dat men tegen een uitstekend voetballend IFC het niet makkelijk zou krijgen. IFC is ook een goed voetballende ploeg met heel veel ervaring en geroutineerde spelers. Toch speelde De Zwerver onbevangen en vocht gedurende de wedstrijd voor een goed resultaat. Trainer Leo Dekker had aanvoerder Lucas Adelino in de achterhoede geposteerd samen met Mark Hendriks en Nathan Silië  terwijl op de flanken Tom Ferier en Robin Lodder als opkomende backs stonden. Als sluitpost stond dit keer Lukas Bijleveld in het doel en gedurende de wedstrijd ontpopte die zich als man van de wedstrijd. Met vaak op tijd uitkomen en katachtige reddingen hield hij zijn ploeg lang op de been. Onder leiding van scheidsrechter Cakir begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. De eerste minuten tasten men elkaar af en het eerste gevaar kwam van IFC. In de 10e minuut was het Nick de Veij die voorzette en zag dat de kopbal van Ties van Aggelen over het doel van De Zwerver ging. Aan de andere kant was het een afstandsschot van Rick Verloop die het doel mistte. Zo ontstond er een aantrekkelijke wedstrijd van 2 ploegen die wilden voetballen. Nadat keeper Jeroen de Veij Rick Verloop van een doelpunt afhield was het toch De Zwerver die in de 18e minuut op een voorsprong kwam. Het was Darryl Blokpoel, die deze middag op het middenveld speelde, die een aantal spelers op het verkeerde been zette en toen Rick verloop aan het werk zette. Die wist doelman Veij te omspelen en vanuit een moeilijke hoek zag hij de bal in het doel verdwijnen. 1-0 voor De Zwerver en de Zwerver supporters gingen er eens goed voor staan. Na het doelpunt was het vooral IFC die vol op de aanval speelde dit onder leiding van aanvoerder Tom van Oorschot. Maar de Zwerver verdediging stond goed vooral onder leiding van de gedreven Lucas Adelino. Op het middenveld bleek naast Darryl Blokpoel ook Stef Verloop weer naar zijn oude vorm te groeien en Redouan El Akchaoui wist de lijnen goed uit te zetten. Daardoor konden in de aanval Rick Verloop en ook de in de basis startende Chevillio Halden volop hun aanvallende capaciteiten kwijt. Zo ontstond er een voor de toeschouwers spannend voetbal duel.  De rust brak aan met een voorsprong voor De Zwerver.  Na de rust verwachtte men een sterk aanvallend IFC en dat bleek ook wel. Nadat vlak na rust een gevaarlijke vrije trap nog kon worden gekeerd door De Zwerver achterhoede was het vlak daarna in de 48e minuut dat Ties van Aggelen de bal voor zijn voeten kreeg. Scheidsrechter Cakir wuifde de voor buitenspel vlaggende grensrechter weg en keeper Lukas Bijleveld was kansloos. De protesterende spelers van De Zwerver kregen geen gehoor bij de scheidsrechter en de 1-1 verscheen op het scorebord. Ondanks deze tegenvaller was het toch De Zwerver die goed partij bleef geven aan het sterke IFC. Een afstandsschot van  Redouan El Akchaoui verdween net over de lat. In de 58e minuut kwam Jermain Bebrout in het veld voor Chevillio Halden (die een goede wedstrijd speelde). Darryl Blokpoel had haast succes met zijn schot maar dat werd gestopt door de keeper van IFC.  Zo golfde het spel op en neer en kwamen er kansen voor beide teams. Beide keepers moesten geregeld aan de bak maar deden dat met verve. De Zwerver supporters zaten op een treffer van De Zwerver te wachten maar helaas viel die vrij onverwachts aan de andere kant. Door een goede combinatie werd De Zwerver verdediging uitgespeeld en daardoor was keeper Lukas Bijleveld kansloos op het schot van Noah Neijs. IFC werd daarna sterker en keeper Lukas Bijleveld hield De Zwerver met een aantal reddingen op de been. Trainer Leo Dekker bracht Jordy Noorlander en Jorie Bieren nog in het veld voor Nathan Silië en Redouan El Akchaoui maar ook met deze verse krachten kon De Zwerver niet echt gevaarlijk meer worden. Dat in de 94e minuut  jayson van de Linden nog de 1-3 scoorde was alleen voor de statistiek. De Zwerver spelers verlieten teleurgesteld het veld na een goede wedstrijd te hebben gespeeld.  Opstelling : Lukas Bijleveld, Tom Ferier, Nathan Silië (Jordy Noorlander), Lukas Adelino, Mark Hendriks, Robin Lodder, Redouan El Akchaoui (Jorie Bieren), Stef Verloop, Darryl Blokpoel, Chevillio Halden (Jermnin Bebrout), Rick Verloop