Smitweg 6
2961AW
KINDERDIJK
tel. 078-6912840

Na de overwinning tegen Pelikaan speelde De Zwerver zaterdag tegen het sterke VVGZ uit Zwijndrecht. De uitwedstrijd was aan het begin van de competitie met 2-1 verloren en dus moesten de mouwen weer opgestroopt worden om een goed resultaat te behalen. Trainer Leo Dekker stuurde dezelfde 11 spelers het veld in die tegen Pelikaan ook waren begonnen. De Zwerver begon fanatiek  en in de 5e minuut was het Jorie Bieren die al een gevaarlijk schot los liet dat tot corner werd verwerkt. Het was uitstel van executie want een paar minuten later was het wel raak. Een verre bal vanuit de verdediging werd door de keeper van VVGZ verkeerd beoordeeld. Jorie Bieren was eerder bij de bal en maakte het karwei koelbloedig af en schoof de bal rustig in het lege doel. 1-0 voor  De Zwerver. Daarna bleef De Zwerver het beste van het spel houden. VVGZ hanteerde vaak de lange bal maar die konden door de solide verdediging onschadelijk worden gemaakt. Ook keeper Siggy Schutte onderscheidde zich weer met een paar goed reddingen.  Toch kwam VVGZ beter in het spel en in de 35e minuut werd het gelijk. Veroorzaakt door een misverstand tussen de verdedigers van De Zwerver en keeper Siggy Schutte.  Een vrije trap van Jesse van Wingerden, die uitstekend werd genomen, kwam op het hoofd van Remco Wuister terecht die de bal in de uiterste hoek zag belanden.  De stand 1 – 1 verscheen op het scorebord. VVGZ werd daarna sterker en in de 41e minuut was het opnieuw Siggy Schutte die De Zwerver van een achterstand moest behoeden. Na 45 minuten floot de rustig leidende scheidsrechter Bogers voor de rust en konden de toeschouwers de warmte van de kantine opzoeken. In de eerste helft was Gauthier Luwawa hard onderuit gehaald door een VVGZ speler. In de rust gaf hij aan niet verder te kunnen zodat na de rust Darryl Blokpoel zijn plaats kwam innemen. Ook de tweede helft bleef een spannende strijd tussen 2 ploegen die  beide voor de winst gingen. VVGZ was iets sterker maar de uitvallen, met de goed spelende Rick Verloop en Jorie Bieren waren door hun snelheid vaak een plaag voor de VVGZ verdediging. Ook Jermain Bebrout speelde als aanspeelpunt in de aanval een goede rol. Er kwamen kansen aan beide kanten. In de 60e minuut was het eerst Serkan Tanriseven die zijn harde schot net over zag gaan terwijl een minuut later Rick Verloop zijn  schot net naast het doel van keeper Mike Roodhorst zag gaan. Zo golfde het spel heen en weer. Trainer Leo Dekker bracht als verse krachten in het veld Chevillo Halkden voor Jermain Bebrout en Nathan Silië voor Erik van Genderen. Maar het spel bleef het zelfde. Twee aanvallende ploegen die zorgden dat er aan beide kanten kansen kwamen. Mark Swank van VVG zag zijn harde schot net over gaan en ook Siggy Schutte moest weer redding brengen terwijl aan de andere kan Rick Verloop een kans kreeg maar opnieuw zijn schot net naast zag gaan.  Maar in de 71e minuut was het toch VVGZ dat op voorsprong kwam. Een voorzet  werd verkeerd beoordeeld door de verdediging van De Zwerver en volledig vrijstaand kon Mark Swank de bal achter de keeper van De Zwerver koppen. Het was op dat moment niet onverdiend want VVGZ was iets sterker. Maar na het doelpunt was het opnieuw De Zwerver dat via goed voetbal het doel van VVGZ opzocht. En er kwamen opnieuw kansen. De Zwerver supporters haalden in de 80e minuut opgelucht adem toen De Zwerver gelijk maakte. Opnieuw een uitstekende pass vanuit het middenveld kwam bij Rick Verloop terecht die op snelheid zijn verdediger klopte en alleen voor keeper Mike Roodhorst de bal rustig in het doel schoof. 2-2 werd toen de stand. Jesper Struijs en Robbin van der Bok kwamen nog in het veld voor de moegestreden Rick Verloop en Mike Lodder. Maar toen na 90 minuten de goed leidende scheidsrechter Bogers affloot stond de stand 2-2 op het scorebord en kon De Zwerver tevreden zijn met het gelijke spel. De komende wedstrijden worden belangrijk om verder weg te komen van de onderste plaatsen. Te beginnen a.s. zaterdag tegen Rijsoord. Opstelling : Siggy Schutte, Gauthier Luwawa (Darryl Blokpoel), Mark Hendriks Jordy Noorlander, Mike Lodder (Jesper Struijs) , Stef Verloop, Erik van Genderen (Nathan Silië), Robin Lodder, Rick Verloop (Robbin van der Bok) Jermain Bebrout (Chevillio Halden), Jorie Bieren.